Ό,τι και να κάνει ο Παύλος Πολάκης δεν εκπλήσσει πλέον κανέναν. Να μπει με άναρθρες κραυγές στην αίθουσα της Βουλής, δεν θα με εκπλήξει. Βασικά, ας σκεφτεί ο καθένας όποια πιθανή εναλλακτική, δεν θα με εκπλήξει. 

Είναι επίσης προφανές ότι ο Πολάκης, ο αψύς Κρητικός, είναι θείο δώρο για τη ΝΔ και πλέον και για το ΚΙΝΑΛ. Για τη ΝΔ είναι απολύτως προφανές γιατί συμβαίνει και μάλιστα ο Παύλος έχει την ικανότητα να λειτουργεί και ως από μηχανής Θεός, στρέφοντας τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, όταν όλοι ασχολούνται με μια γκάφα ή ένα φάουλ της κυβέρνησης. Όσο για το ΚΙΝΑΛ, μένοντας έξω από τις κοκορομαχίες και προβάλλοντας ως σοβαρή εναλλακτική ενώ ο Πολάκης κάνει αγριότητες εντός και εκτός Βουλή, κερδίζει εξ αντανακλάσεως, ιδίως σε ένα κεντροαριστερό ακροατήριο που δεν «καίγεται» να ψηφίσει Μητσοτάκη, καθώς θα το είχε ήδη κάνει ως τώρα. 

Το πρόβλημα είναι όλο του ΣΥΡΙΖΑ. Μα καλά, δεν βλέπουν στην Κουμουνδούρου τι τους συμβαίνει; Δεν βλέπουν ότι ο αριστερός ριζοσπαστικός λόγος είναι συντριπτικά μειοψηφικός και η επιρροή Τσίπρα στον κεντρώο χώρο όλο και μειώνεται; Μα δεν καταλαβαίνουν επιτέλους ότι οι τραμπουκισμοί του Πολάκη τους κάνουν κακό, όχι καλό; Προφανώς δεν το καταλαβαίνουν, καθώς αμέσως έσπευσαν να βγάλουν ανακοίνωση για να τον στηρίξουν. Όπως έκαναν και στην περίπτωση Βαξεβάνη, για τον οποίο μάλιστα παρενέβη προσωπικά μέσω άρθρου στην εφημερίδα Documento ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ο απλός κόσμος, εκτός από τα όσα προβλήματα έχει στην καθημερινότητά του, θέλει ηπιότητα και κανονικότητα στην πολιτική σκηνή, όχι κρίσεις και εντάσεις. Ο Αντόνιο Κόστα στην Πορτογαλία ξανακέρδισε, γιατί έπεισε ότι ο ίδιος είναι η επιλογή της συνέχειας, της σοβαρότητας και της σταθερότητας. Όσο ο Πολάκης είναι στη μαρκίζα, με δεδομένο ότι οι κοινωνικές συνθήκες έχουν αλλάξει άρδην από το 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κερδίζει εκλογές, γιατί δεν πείθει κανέναν ότι δεν θέλει απλά να πάρει ρεβάνς για το στραπάτσο του 2019. 

Από την άλλη, μεγάλα παιδιά είναι και στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως στρώνουν θα κοιμηθούν. Με τον Πολάκη; Με τον Πολάκη! Στο ενδιάμεσο, ο Ανδρουλάκης θα ανεβαίνει, στον ΣΥΡΙΖΑ θα κατηγορούν τα κακά ΜΜΕ που «φουσκώνουν» το ΚΙΝΑΛ και το βράδυ των εκλογών θα ψάχνουν να δουν γιατί είχαν διαρροές.

Facebook Comments