Ενδιαφέροντα ευρήματα έχει έρευνα της aboutpeople για το Eteron, του Ινστιτούτου για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή του οποίου επικεφαλής είναι ένας παλιός γνώριμος του Αλέξη Τσίπρα, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Σύμφωνα με το tomanifesto.gr, στο ερώτημα «με ποιο κόμμα αισθάνεστε πιο κοντά» το 34,7% δηλώνει με τη ΝΔ έναντι 22,4 του ΣΥΡΙΖΑ, 16 ΚΙΝΑΛ, 7,2 ΚΚΕ, 3,5 Ελληνική Λύση και 4,1 ΜέΡΑ25.

Η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες με εξαίρεση εκείνη των 17-24, στο σύνολο της επικράτειας και ανεξαρτήτως της οικονομικής κατάστασης.

Χαρακτηριστικό των ευθυνών του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως το 47,7% απορρίπτει την Αριστερά ως κάτι κακό σε ποσοστό 47,7% με το 61,8% να επιλέγει το «Κέντρο». Στο ερώτημα για τη Ριζοσπαστική Αριστερά (που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ) αρνητικά απαντά το 63,9%.

Στα επιμέρους, το 46,7% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο «Συνδικαλισμός» είναι κακό, στοιχείο που αποκαλύπτει τις διαχρονικές ευθύνες των εθνοπατέρων.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της «Οικονομίας της Αγοράς», επιλέγει την «Ανταγωνιστικότητα» και την «Οικονομία της Αγοράς».

Facebook Comments