Ο κ. Μητσοτάκης,  δεν θέλει να αφήσει την αντιπολίτευση να “κάνει παιχνίδι” στο μέτωπο της ακρίβειας που αποτελεί αυτή τη στιγμή τη νούμερο 1 ανησυχία των πολιτών. 

Εξ ου και, σύμφωνα με τις πληροφορίες του marketnews.gr, εξετάζει να πάει αύριο, Τετάρτη, στη Βουλή, προκειμένου να υπεραμυνθεί και του πακέτου των μέτρων στήριξης, αλλά και των ρυθμίσεων για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Η απόφαση αυτή αναμένεται να “κλειδώσει” σήμερα, αν και ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δώσει έμφαση στην οικονομική ατζέντα, προκειμένου να περάσει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των πολιτών και αντιμετωπίζει όποια εξωγενή κρίση προκύψει.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης προετοιμάζεται και για τη μάχη των Βρυξελλών, σε συνεννόηση και με τους άλλους ηγέτες του Νότου, αλλά και πρωθυπουργούς άλλων χωρών, προκειμένου να υπάρξει μια πιο γενναία ευρωπαϊκή παρέμβαση για την αναχαίτιση του ενεργειακού κόστους.  

Εφόσον, πάντως, ο κ. Μητσοτάκης επιλέξει να παρέμβει εκ νέου στη δημόσια συζήτηση πριν τη Σύνοδο Κορυφής, εκτιμάται ότι θα βάλει εκ νέου φρένο στην εκλογολογία που έχει φουντώσει και την οποία ο ίδιος και χθες το πρωί στον “πρωινό καφέ” του Μαξίμου απέρριψε διαρρήδην ως παντελώς αβάσιμη. 

ΓΕ

Facebook Comments