Παρά τη δημοσίευση των πρακτικών της BoJ και τη διατήρηση των αισιόδοξων προοπτικών για τις αγορές μετοχών, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, κατέγραψε νέες μεγάλες απώλειες κατά 2,50%.

Όσον αφορά τη BoJ και τα πρακτικά τα οποία δημοσιεύτηκαν, ο Kuroda, τόνισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για υπερβολική αισιοδοξία στην αγορά μετοχών, ενώ επέμεινε για το στόχο του πληθωρισμού στο 2,0%.

Παρόλα αυτά, οι αμφισβητήσεις για την πολιτική της BoJ παραμένουν. Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο Kuroda θα έπρεπε να είχε εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους εκτιμά ότι η κατάσταση στις αγορές θα εξομαλυνθεί την ώρα που η τρέχουσα μεταβλητότητα παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Προβληματισμοί όμως υπάρχουν και εντός της BoJ, σχετικά με το αν η αύξηση των πληθωριστικών εκτιμήσεων μπορεί πράγματι να οδηγήσει σε πραγματική αύξηση του πληθωρισμού. Η ισοτιμία USD/JPY διαπραγματεύεται κάτω από τα 101,00 γεν.

Όσον αφορά την Ευρωζώνη, υπάρχουν φωνές που κάνουν λόγο για αλλαγή πολιτικής από τη Γερμανία η οποία αναμένεται να στηρίξει την ανάπτυξη. Ακόμα, η ΕΚΤ προτίθεται να βοηθήσει στον ανασχεδιασμό του φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών προκειμένου να μην υπάρξει αρνητικός αντίκτυπος στις αγορές.

Οι αγορές στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη, θα παραμείνουν κλειστές σήμερα.

Facebook Comments