Να συγκροτήσει μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και να λειάνει τα μεγάλα αγκάθια του μνημονίου.  Να διαπραγματευθεί την απομείωση του χρέους με τον πιο επωφελή τρόπο και με πρόνοια για τις επόμενες γενιές. 
 
Να γίνει με ασφάλεια και ταχύτητα η ανακεφαλαιοποήηση των τραπεζών, να επαναφέρει την πολιτική σταθερότητα ώστε να επιστρέψουν οι καταθέσεις και να συντομεύσει την παραμονή μας υπό capital controls που χτυπάνε τα θεμέλια της οικονομίας. Να αποκατσταθουν οι αξίες στο ΧΑΑ. 
 
Να επιληφθεί άμεσα του Μεταναστευτικου. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει πρότυπη χώρα σε υποδομές υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων. Να δώσει μάχη στην ΕΕ για το θέμα. 
 
Να φέρει τον πρώτο νόμο για την απολιτικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης και να μην ξαναδούμε ούτε το συγγενολόι, αλλά ούτε και το 4-2–1. 
 
Πλήρης αποκατάσταση του νόμου Διαμαντοπουλου και μεγαλύτερη ακόμα εμβάθυνση στην αναβάθμιση της Παιδείας μας. 
 
Άμεση έναρξη υλοποίησης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε όλη την Ελλάδα. 
 
Άμεση συγκρότηση μηχανισμών απορρόφησης και αξιοποίησης του ΕΣΠΑ και του πακέτου Γιουνκερ. 
 
Άμεση είσπραξη των 3 δις για την εξόφληση των προμηθευτών του δημοσίου. 
 
Άμεση ενίσχυση των Νοσοκομείων και εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων στο σύστημα υγείας. 
 
Αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, μείωση δομων, μείωση δαπανών, κίνητρα στους άξιους, ποινές στους αναξιους. 
 
Αποκατάσταση της λειτουργίας των θεσμών και του… κύρους τουΠολιτευματος. Το κανάλι της Βουλής να επιστρέψει στον ρόλο του.  
 
Αλλαγή εκλογικού νόμου, κατάργηση του μπόνους και κατάτμηση μεγάλων περιφερειών. 
 
Γρήγορη αποκατάσταση της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας ώστε η ύφεση να μειωθεί γρήγορα και σε βάθος. Να βάλουμε τα δυνατά μας να μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές σε έναν με ενάμιση χρόνο. 
 
Σταδιακή μείωση φόρων. Εξάπλωση ηλεκτρονικών συναλλαγών με κίνητρα ώστε να αυξηθεί η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ και να μειωθεί η φοροδιαφυγή. 
 
Άμεση ψήφιση όλου του πακέτου μέτρων που αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα,  για ομόφυλα ζευγάρια και όλη αυτήν την ατζέντα. 
 
Τομές στο σύστημα απονομής Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση της λειτουργίας της. 
 
Γενναία κίνητρα για νέους επιχειρηματίες, για τα 2-3 πρώτα χρόνια (απαλλαγή από εισφορές,  εξάπλωση του εργοσήμου κα) ώστε χιλιάδες νέοι και νέες να τολμήσουν χωρίς φόβο να ανοίξουν επιχειρήσεις.  Πρέπει να προκληθεί ένα σοκ στην οικονομία, ένα Bing Bang από αυτά τα παιδιά. 
 
Το τραπεζικό σύστημα να αρχίσει να δίνει δάνεια σε νέες επιχειρήσεις. Ίσως ειδικό ταμείο για την νέα επιχειρηματικοτητα. 
 
Άμεση αποκατάσταση της διεθνούς θέσης της χώρας τόσο στη η καρδιά της Ευρώπης, αλλά και στον κόσμο. Η ζημιά που έχει γίνει στην χώρα στην διεθνή της θέση και εικόνα είναι τεράστια! Υπεύθυνη εξωτερική πολιτική, και εθνική στρατηγική. 
 
Μια κυβέρνηση με την στήριξη 200+ βουλευτών μπορεί να απογειώσει την χώρα σε δύο χρόνια! Το θέλουμε; το θέλουμε νομίζω. Ψηφίστε σωστά λοιπόν αυτή τη φορά!

Facebook Comments