ΕΛΠΕ: Ζημίες €78 εκατ. στο α΄3μηνο λόγω ύφεσης, τιμής αργού

Reuters

ΕΛΠΕ: Ζημίες €78 εκατ. στο α΄3μηνο λόγω ύφεσης, τιμής αργού, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Τα Ελληνικά Πετρέλαια ανακοίνωσαν την Πέμπτη ζημίες για το πρώτο τρίμηνο του έτους εξαιτίας της υποχώρησης της τιμής του αργού πετρελαίου, της υψηλότερης φορολογίας και της πτώσης ρεκόρ των πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης στην Ελλάδα.

Η εταιρία είπε ότι τα αποτελέσματα επιβαρύνθηκαν από την πτώση 70% της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης για το σύνολο της χειμερινής περιόδου στην Ελλάδα - ιστορικό χαμηλό - μετά τον πενταπλασιασμό του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο.

Οι καθαρές προσαρμοσμένες ζημίες διαμορφώθηκαν στα 78 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο έναντι κερδών 71 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι, λόγω κυρίως των χαμηλότερων περιθωρίων διύλισης, του αναβαλλόμενου φόρου και της πτώσης της τιμής του αργού, που μείωσε την αξία των αποθεμάτων.

Όσον αφορά το νέο διυλιστήριο της Ελευσίνας, η εταιρία είπε ότι ξεπεράστηκαν οι αρχικές καθυστερήσεις, και τώρα βρίσκεται πλέον σε πλήρη λειτουργία.