Η απογοητευτική έκθεση για τις νέες θέσεις εργασίας το Μάιο δημιουργεί ερωτήματα για τις προοπτικές της αμερικάνικης οικονομίας τα οποία θα επηρεάσουν τις αποφάσεις των αξιωματούχων της Fed για τα επιτόκια, δήλωσε τη Δευτέρα η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, Janet Yellen.

Όπως μεταδίδει η WSJ, η κα. Yellen ανέφερε πως μια σειρά από «σημαντικές και αναπόφευκτες» αβεβαιότητες μπορεί να επηρεάσουν τις προοπτικές της αμερικάνικης οικονομίας και την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Η επικεφαλής της Fed υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι νομισματική πολιτική δεν είναι σε προδιαγεγραμμένη πορεία και οι αποφάσεις πάντα βασίζονται στα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία.

“Οι αβεβαιότητες είναι μεγάλες και σε αυτό το πλαίσιο η πρόοδος προς τους στόχους μας και ταυτόχρονα η κατάλληλη στάση της νομισματικής πολιτικής, θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθούν οι εν λόγω αβεβαιότητες”, ανέφερε η Yellen μιλώντας στο World Affairs Council of Philadelphia.

Όσον αφορά την αγορά εργασίας, η πρόεδρος της Fed σημείωσε ότι σε γενικές γραμμές οι συνθήκες φαίνονται αρκετά θετικές. “Σε αυτό το πλαίσιο, η έκθεση της περασμένης Παρασκευής ήταν απογοητευτικά… και αν και η ανεργία υποχώρησε περαιτέρω το Μάιο, η πτώση δεν οφείλεται στο γεγονός ότι περισσότεροι άνθρωποι είχαν εργασία, αλλά διότι λιγότεροι άνθρωποι ανέφεραν ότι συνεχίζουν να αναζητούν εργασίας”.

Facebook Comments