Έκτακτη συνέντευξη Τύπου στον απόηχο των επιθέσεων στη Γερμανία που άφησαν πίσω τους έντεκα νεκρούς και δεκάδες τραυματίες παραχώρησε η Αγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισε ως «εμπαιγμό» προς τη χώρα το γεγονός ότι οι δύο δράστες των επιθέσεων ήταν πρόσφυγες και πρόσθεσε ότι μία ενδελεχής ανάλυση πρέπει να προηγηθεί οποιωνδήποτε μέτρων θα αποφασισθούν ως απάντηση στις επιθέσεις.

 “Οι φρικτές επιθέσεις στη Γερμανία στο Βίρτσμπουργκ και το Άνσμπαχ είναι ισλαμιστική τρομοκρατία» τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας και επισήμανε πως “πρόκειται για πράξεις που γίνονται σε χώρους όπου θα μπορούσε να είναι καθένας από εμάς”.

“Το Φθινόπωρο θα υπάρξει μέριμνα για την ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας”, δήλωσε  η Γερμανίδα καγκελάριος, ανακοινώνοντας  τα νέα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί για την αποκρυπτογράφηση των δεδομένων στο διαδίκτυο.

“Πολλά μέτρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή. Μεταξύ άλλων, η διατήρηση των δεδομένων, η καλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς και η διεθνής συνεργασία μεταξύ των αρχών της ασφάλειας στην Ευρώπη.  Ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό πρέπει να γίνει για να διασφαλιστεί η ασφάλεια στη χώρα μας”.

Οι επιθέσεις των τελευταίων ημερών στη Γερμανία και αλλού στον κόσμο προκάλεσαν σοκ, πολιτισμικά ταμπού έπεσαν σε χώρους όπου θα μπορούσε να βρίσκεται ο κάθε ένας από εμάς, δήλωσε ακόμα η Αγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι θα λάβει αποφάσεις για το πού είναι αναγκαία η λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας.

Το γεγονός ότι οι δύο δράστες των επιθέσεων στη Γερμανία ήσαν πρόσφυγες εμπαίζει τη Γερμανία και τους υπόλοιπους πρόσφυγες, τόνισε η Αγκελα Μέρκελ προσθέτοντας ότι μία ενδελεχής ανάλυση πρέπει να προηγηθεί οποιωνδήποτε μέτρων θα αποφασισθούν ως απάντηση στις επιθέσεις.

 

Facebook Comments