Ρουμανία: Η κυβέρνηση προανήγγειλε απολύσεις 2.800 δημόσιων υπαλλήλων

MarketNews

Ρουμανία: Η κυβέρνηση προανήγγειλε απολύσεις 2.800 δημόσιων υπαλλήλων  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Απολύσεις περίπου 2800 υπαλλήλων της δημόσιας διοίκησης, το προσεχές διάστημα, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα, στη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό "RTV".

«Πρέπει να απολύσουμε περίπου 2800 άτομα το προσεχές διάστημα, ακολουθώντας το διάταγμα που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση για την κατάργηση των κενών θέσεων και την έναρξη αναδιάρθρωσης της κεντρικής διοίκησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρουμάνος πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης.

Υπενθύμισε δε, ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην περαιτέρω βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και πρόσθεσε ότι η απομάκρυνση των υπαλλήλων δε θα επηρεάσει - σε καμία περίπτωση - τους τομείς παροχής υπηρεσιών υγείας και της εκπαίδευσης.

«Θέλω να διευκρινίσω πως μιλάμε για δράσεις βελτίωσης της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την επίτευξη του στόχου», επισήμανε ο κ. Πόντα.