Χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής με 1-0 από την Ελβετία επί της Γιανγκ Μπόις και μπήκε με το… δεξί στον 2ο όμιλο του Europa League.

Το γκολ του Εστέμπαν Καμπιάσο στο 42΄ στη μοναδική οργανωμένη επιθετική προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» ήταν αρκετό στους «ερυθρόλευκους» να πάρουν το «διπλό» και, πλέον, να βλέπουν με μεγάλη αισιοδοξία το μέλλον τους στο γκρουπ. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο είχε αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξή της, δεν έβγαλε πολλές φάσεις, αλλά μία φάση της ήταν αρκετή για να πάρει το «τρίποντο» απέναντι στους Ελβετούς που δεν έδειξαν τίποτα το ιδιαίτερο.

Η πρώτη εμφάνιση του Λεάλι κάτω από τα δοκάρια των Πειραιωτών σε επίσημο παιχνίδι ήταν ονειρώδης για τον Ιταλό πορτιέρε. Σε δύο περιπτώσεις, ιδιαίτερα στην φάση του 6,16ου λεπτού με τη μεγάλη διπλή επέμβαση που πραγματοποίησε, αλλά και στο ξεκίνημα του ματς στο σουτ του Κούμπο, ήταν αυτός που εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή του ματς με βάση τη συνολική του εικόνα.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καθόλου καλός στα πρώτα 30 λεπτά της αναμέτρησης, παρ΄ όλα αυτά στάθηκε τυχερός και κατάφερε να μπει προηγούμενος στο αποδυτήρια.

Η ελληνική ομάδα δε μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, είχε αρκετά κενά στην άμυνα, που ευτυχώς γι΄ αυτή δεν τα εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι. Οι Ελβετοί ήταν σε γενικές γραμμές καλύτεροι, είχαν τον έλεγχο του ματς, αλλά εάν εξαιρέσει κανείς μία φάση με τον Κούμπο στο 2΄ που έδιωξε σε κόρνερ ο Λεάλι, δεν απείλησαν άλλη φορά την εστία του γκολκίπερ των Πειραιωτών.

Μετά το 30΄ η ομάδα του Πάουλο Μπέντο άρχισε να βγαίνει πιο ορθολογικά στην επίθεση, να πιέζει περισσότερο την άμυνα των γηπεδούχων και όσο το έκανε αυτό φαινόταν ότι θα μπορούσε να σκοράρει. Κι αυτό συνέβη στο 42΄, αφού είχε προηγηθεί δευτερόλεπτα νωρίτερα η ευκαιρία με τον Σεμπά. Ο Ιντέγε γύρισε ωραία τη μπάλα στο κέντρο της περιοχής των Ελβετών, εκεί όπου ο Καμπιάσο με προβολή δε δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ και να κάνει το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Η εικόνα στο δεύτερο μέρος δεν ήταν πολύ διαφορετική από αυτή του πρώτου. Η Γιανγκ Μπόις είχε τον έλεγχο του αγώνα, πίεσε για την ισοφάριση, αλλά ο Λεάλι ήταν σε μεγάλη βραδιά και κράτησε ανέπαφη την εστία του στη μεγάλη διπλή ευκαιρία των γηπεδούχων στο 61΄. Ο Ιταλός απόκρουσε αρχικά το σουτ του Φράι και στη συνέχεια το εξ επαφής βολέ του Κούμπο, με τους παίκτες και τον πάγκο των Ελβετών να μη μπορούν να το πιστέψουν. 

Facebook Comments