Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες να συγκρίνουν την αξιοπιστία του έναντι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές και μίλησε για τις τηλεοπτικές άδειες, την ΕΛΣΤΑΤ και τον Κώστα Καραμανλή, τη μελλοντική του κυβέρνηση, την υπόθεση του Ωραιοκάστρου, τις δηλώσεις Στουρνάρα και τις συντάξεις

Ενώ για το χθεσινό πρόγραμμα που παρουσίασε είπε απαντώντας και στη σημερινή επίθεση του Αλέξη Τσίπρα:
«Τα όσα παρουσίασα χτες βασίζονται στο τρίπτυχο λιγότερο φόροι, λιγότερες δαπάνες και αποτελεσματικό κράτος. Προσδιόρισα τους φορολογικούς συντελεστές και κοστολόγησα το ύψος. Αναφέρθηκα στην ανάγκη περικοπής δαπανών. Όσα είπα είναι πλήρως εφαρμόσιμα» και πρόσθεσε πως μπορεί να πείσει τους δανειστές για ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής πηγαίνοντας όχι ως επαίτες αλλά ούτε με ανέφικτους στόχους, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.».

Επέμεινε στην αρχική του θέση όσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες και επανέλαβε ότι ο νόμος Παππά θα καταργηθεί.
«Η ΝΔ έχει εγείρει θέμα αντισυνταγματικότητας του διαγωνισμού. Κατά την άποψη μας ο νόμος αυτός είναι αντισυνταγματικός, Εγώ δεν πρόκειται να κάνω το ίδιο σφάλμα με τον κ. Τσίπρα. Αλλά εκφράζω την άποψη μας με καθαρότητα. Εγείρονται πολύ ουσιαστικά ζητήματα όσον αφορά το πόθεν έσχες των υπερθεματιστών. Δεν έγινε έλεγχος πόθεν έσχες. Εμείς θα καταργήσουμε τον νόμο Παππά και θα επανέλθει το ΕΣΡ. Επί Νέας Δημοκρατίας δεν θα υπάρχει αριθμητικός περιορισμός , στον οποίο ελλοχεύει η διαπλοκή.»

Ρωτήθηκε για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και τη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή απαντώντας ότι έχει τοποθετηθεί ξανά, ότι δε σχολιάζει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και ότι δεν θέλει η χώρα να γίνει ένα απέραντο δικαστήριο για ο παρελθόν. Ωστόσο, δεν παρέλειψε εμμέσως να στηρίξει τον πρώην πρωθυπουργό  λέγοντας ότι ο Κώστας Καραμανλής το 2009 μίλησε για δημοσιονομική προσαρμογή  ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου εξελέγη με τη φράση «λεφτά υπάρχουν».

Ξεκαθάρισε ότι η μελλοντική του κυβέρνηση θα αποτελείται από τους καλύτερους και από τους πιο ικανούς, κατ’ επέκταση θα έχει και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη.
«Έχω βάλει προτεραιότητα την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού, όχι κατά ανάγκη από άλλους πολιτικούς χώρους. Θα κυβερνήσω με τους καλύτερους και τους πιο ικανούς. Αυτό σημαίνει πως θα δείτε και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη στην κυβέρνηση της ΝΔ που θα μπορούν να φέρουν αποτελεσματικά εις πέρας το έργο που πρέπει να γίνει»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι ο Γιάννης Στουρνάρας έχει την εμπιστοσύνη του υπενθυμίζοντας ότι ο έλεγχος των τραπεζών είναι στη δικαιοδοσία του. Για την τράπεζα Αττικής είπε χαρακτηριστικά: «Αν υπάρχει απόστημα στην τράπεζα Αττικής να σπάσει και να σπάσει μία αρχύτερα».

Όταν ρωτήθηκε για το τι εννοεί λέγοντας στους πολίτες «να πάρει ο κόσμος τη δημοκρατία στα χέρια του» απάντησε:
«Ένας τρόπος είναι να πάρει ο κόσμος τη δημοκρατία στα χέρια του και αυτός είναι οι εκλογές. Όσο πιο σύντομα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερα για τον τόπο. Το κόστος είναι πολύ μικρό μπροστά στην τεράστια ζημιά που κάνει η παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία».

Σχολίασε τα λεγόμενα του πρωθυπουργού με η φράση:
«Δεν είναι και πολύ υγιές σε μια Δημοκρατία ο πρωθυπουργός να αφήνει υπονοούμενα για τη σύλληψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Απαντώντας για το πόθεν έσχες των υπερθεματιστών σχολίασε ότι περάσαμε από το σανό στα βοσκοτόπια και τόνισε ότι δεν θα επιστρέψουμε στη δεκαετία του ‘80. Ζήτησε η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας να καλέσει ξανά τους υπερθεματιστές να καταθέσουν τα πόθεν έσχες τους. Αναφέρθηκε και στην φράση του Αλέξη Τσίπρα «όποιος δε δικαιολογεί τα χρήματα θα εκπέσει» εκφράζοντας την απορία γιατί το λέει μιας και έχει γίνει ήδη έλεγχος πόθεν έσχες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες ενώ συνέδεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη. Προσέθεσε ότι θα ζητήσει απαντήσεις μέσω της σύστασης εξεταστικής επιτροπής. Για τα κόκκινα δάνεια μίλησε για σχετική εκκαθάρισή ώστε οι τράπεζες να απελευθερώσουν κεφάλαια και να δώσουν νέες χορηγήσεις.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της Αυγής για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και την υπόθεση του Ωραιοκάστρου απάντησε:
«Δεν επιτρέπω φωνές ξενοφοβίας και ρατσισμού στη ΝΔ αλλά απο εκεί και πέρα οι χειρισμοί της κυβέρνησης για το προσφυγικό δημιουργούν ερωτήματα»… «Υπάρχουν ευθύνες που βαραίνουν τον αρμόδιο υπουργό και ζητήματα για τη διαχείριση πόρων. Είχαμε μια εκκωφαντική παραίτηση του ΓΓ του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Επιβεβαιώνεται η καχυποψία μας για την ικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί το ζήτημα αυτό».
 

Από δημοσιογράφο της ΕΡΤ ρωτήθηκε για τι έχει να πει για τις περικοπές στις συντάξεις και απάντησε ότι δεν μπορεί να υποσχεθεί κάτι στους συνταξιούχος διότι το ασφαλιστικό έχει πολλά προβλήματα. Προσθέτοντας ότι γνωρίζει τις αδικίες όμως δεν θα μπει στον πειρασμό παροχολογίας. Επεσήμανε, επίσης, πως ο στόχος είναι ένα βιώσιμο και υγιές ασφαλιστικό για τους νέους ανθρώπους προκειμένου να ξέρουν ότι οι εισφορές τους πιάνουν τόπο.

Απάντησε και σε ερώτηση γιατί δεν υπήρξαν αναφορές σε Καραμανλή – Σαμαρά στη χθεσινή ομιλία του στη ΔΕΘ λέγοντας εμφατικά:
«Δεν υπάρχει κανένα εσωκομματικό θέμα με τη ΝΔ. Έχω μια πολύ καλή επικοινωνία και με τους τρεις πρώην πρωθυπουργούς. Μιλάμε χωρίς να επιθυμούμε αυτό να δημοσιοποιείται. Και επικοινωνία υπάρχει και η παράταξη είναι ενωμένη, ίσως περισσότερο από ποτέ. Η Νέα Δημοκρατία κοιτά μπροστά».

Facebook Comments