Α. Σαμαράς: ’Προτεραιότητά μου οι άνεργοι για τους οποίους δεν έκλαψε κανείς’

MarketNews

Α. Σαμαράς:

«Τα χρήματα των φορολογουμένων πρέπει να πιάνουν τόπο και όχι για να πληρώνονται παλιά ρουσφέτια στο Δημόσιο με προσλήψεις που είχαν γίνει εκτός ΑΣΕΠ», δήλωσε ο πρωθυπουργός σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Η συνολική πορεία της Οικονομίας δεν αμφισβητείται «από πουθενά» δήλωσε σε κυριακάτικη εφημερίδα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ενώ υπογράμμισε πως αποτελεί δέσμευση των Ευρωπαίων για επιπλέον βοήθεια αν η χώρα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων το Σεπτέμβριο, ενώ σημείωσε πως «παλεύει ακόμη για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση». Για το φόρο πολυτελείας είπε ότι ήλθε ένα χρόνο νωρίτερα για να μην κοπούν συντάξεις και μισθοί στρατιωτικών και για να μην επιβληθεί ο πρόσθετος φόρος 2 τοις χιλίοις στις επιχειρήσεις.

Επεσήμανε ότι «σε δύο χρόνια θα φύγουν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους 700.000. Μόλις το 2%! Και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι! Και με απόλυτα διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο». «Προτεραιότητά μου είναι οι 1,5 εκατ. άνεργοι για τους οποίους δεν έκλαψε κανείς και οι περισσότεροι τους αντιμετωπίζουν ως στατιστικό μέγεθος», τόνισε. Συνάμα, ανέφερε ότι «τα χρήματα των φορολογουμένων πρέπει να πιάνουν τόπο και όχι για να πληρώνονται παλιά ρουσφέτια στο Δημόσιο με προσλήψεις που είχαν γίνει εκτός ΑΣΕΠ».

Σχετικά με το ενδεχόμενο νέας συνεργασίας με τον κ. Κουβέλη υποστήριξε ότι θα συνεργαζόταν και πάλι, σημειώνοντας ότι θεωρεί πως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τον αδίκησε και αδίκησε κυρίως τον εαυτό του.

Επίσης, σημείωσε ότι ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ έχουν παραιτηθεί από την αυτοτέλεια τους και πως ο σχεδιασμός τους δεν περιλαμβάνει κοινή κάθοδο στις εκλογές, ενώ ανέφερε ότι σκέφτεται πως πρέπει να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία. Παράλληλα, προέβη σε αρνητικά σχόλια για την Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι «είναι διακηρυγμένοι νεοναζί και διασύρουν τη χώρα ως λαθρέμποροι του πατριωτισμού διότι θαυμάζουν τους χειρότερους δυνάστες που γνώρισε ποτέ αυτή η πατρίδα. Η εκλογική τους δύναμη είναι αδυναμία για τη χώρα και τα εθνικά της συμφέροντα ! Απομονώνουν την Ελλάδα τη στιγμή που χρειάζεται όλα τα διεθνή στηρίγματα» και τόνισε ότι οι νεοναζί είναι ό,τι πιο μισητό για τους Ευρωπαίους.

Για το ταξίδι στις ΗΠΑ, στις 8 Αυγούστου, όπου θα συναντηθεί με τον Μπαράκ Ομπάμα, υπογράμμισε: «Η κατάλληλη στιγμή για ένα τόσο σημαντικό ταξίδι είναι τώρα, αφού το κλίμα για την οικονομία έχει αντιστραφεί και στην περιοχή υπάρχει αστάθεια. Είναι ευκαιρία να πάμε ένα βήμα -ή περισσότερα βήματα -πιο μπροστά».