Ιταλία: Δυσοίωνες οι προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας της χώρας για την ιταλική οικονομία

MarketNews

Ιταλία: Δυσοίωνες οι προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας της χώρας για την ιταλική οικονομία , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Συρρίκνωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της Ιταλίας κατά -1,9% ως το τέλος το 2013 προέβλεψε η Τράπεζα της Ιταλίας, αναθεωρώντας προς το χειρότερο την πρόβλεψή της.

Σε προηγούμενη πρόβλεψή της για την πορεία της ιταλικής οικονομίας το τρέχον έτος το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας προέβλεπε συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά -1%.

Το 2014 η ιταλική οικονομία προβλέπεται ότι θα επανέλθει σε ανάπτυξη, που εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε +0,7%.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η κατανάλωση των νοικοκυριών θα μειωθεί το 2013 κατά 2,3% και το 2014 θα συνεχίσει να υποχωρεί, κατά άλλο ένα 0,1%.

Εξάλλου η κεντρική τράπεζα της Ιταλίας διαβλέπει «αβεβαιότητα» και στο πεδίο της αναχρηματοδότησης του κρατικού χρέους, λόγω της πιθανής «αύξησης της διαφοράς απόδοσης ανάμεσα στα ομόλογα του ιταλικού και του γερμανικού δημοσίου» – που είναι γνωστή με τον τεχνικό όρο σπρεντ.

Η κεντρική τράπεζα της Ιταλίας αναμένει επίσης το ποσοστό ανεργίας στη χώρα να φτάσει σχεδόν το 13% στις αρχές του 2014 και να αρχίσει να μειώνεται κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014.