Oι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο των οκτώ χρόνων από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης, στιγματίστηκαν με επεισόδια στους δρόμους γύρω από τα Εξάρχεια.

Η αστυνομία προχώρησε σε 23 προσαγωγές και 10 συλλήψεις, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο 401 για τις πρώτες βοήθειες.
Μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, επικρατούσε ένταση στα Εξάρχεια, μετά το τέλος της πορείας στο κέντρο της Αθήνας, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στην περιοχή των Εξαρχείων στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας, κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες Μολότοφ, φωτοβολίδες ευθείας βολής, πέτρες και βεγγαλικά, ενώ έέκαψαν και κάδους σκουπιδιών.

Στην πλατεία των Εξαρχείων αντιεξουσιαστές ξήλωσαν μάρμαρα από πεζοδρόμια και εισόδους πολυκατοικιών ενώ έστησαν οδοφράγματα με λάστιχα αυτοκινήτων και ζαρντινιέρες στην οδό Μπενάκη, όπου πυρπολήθηκε κι ένα αυτοκίνητο. Ένταση επικράτησε και σε άλλους δρόμους της περιοχής όπως η οδός Τοσίτσα, η Σπυρίδωνος Τρικούπη αλλά και η Χαριλάου Τρικούπη.

Το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Αθήνα πορεία μαθητών και φοιτητών, ενώ οι εκδηλώσεις μνήμης συνεχίστηκαν και το απόγευμα στα Προπύλαια από συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Facebook Comments