«Μείνετε προσηλωμένοι στη συμφωνία και τους κανόνες» διαμηνύει προς την Αθήνα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Eurogroup ενόψει της επανεκκίνησης των «κατεψυγμένων» διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. 

«Το μήνυμα στους Έλληνες θα είναι σαφές: Μείνετε προσηλωμένοι στη συμφωνία και τους κανόνες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος, του οποίου το όνομα δεν αποκαλύπτεται, στο γερμανικό πρακτορείο MNI.

Στον ευρωπαίο αξιωματούχο απάντησε μέσω του MNI Έλληνας αξιωματούχος ο οποίος επανέλαβε πως «παραμένουμε δεσμευμένοι στην εφαρμογή της συμφωνίας». Απάντησε όμως στους δανειστές «σταματήστε να επιστρέφετε (σ.σ στην Ελλάδα) με μη ρεαλιστικές απαιτήσεις».

Στο μεταξύ, σενάριο που προβλέπει την ένταξη στη διαδικασία του «κόφτη» των μέτρων της μείωσης του αφορολόγητου ορίου και των συντάξεων επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να προσδιοριστεί ο επιθυμητός συμβιβασμός με τους δανειστές για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος.

Ωστόσο, το σενάριο αυτό δεν προβλέπει ούτε την ποσοτικοποίηση των συγκεκριμένων μέτρων, ούτε την εκ των προτέρων νομοθέτησή τους, όπως ζητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
 

Facebook Comments