Alpha Bank: Ανάπτυξη μόνο με ολοκλήρωση της αξιολόγησης

4 λεπτά ανάγνωση
13 Ιανουαρίου 2017

Καθοριστικής σημασίας για την είσοδο της οικονομίας σε τροχιά διατηρήσιμης ανάπτυξης θεωρεί η Alpha Bank την αλληλεπίδραση των προσδοκιών και της επενδυτικής δαπάνης, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων.

Η ελληνική τράπεζα διαπιστώνει σημαντική βελτίωση των επιχειρηματικών προσδοκιών σε βιομηχανία και λιανικό εμπόριο, παρά την υψηλή φορολόγηση και την έντονη αβεβαιότητα για τη β’ αξιολόγηση.

Εκτός από τους παραπάνω δείκτες, βελτίωση παρουσιάζουν και ορισμένοι δείκτες εμπιστοσύνης:

  • Η φθίνουσα πορεία των αποδόσεων των 10ετών ομολόγων το 2016, η οποία διαμορφώθηκε στο 7,1% κατά μέσο όρο το δ’ τρίμηνο. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μάλιστα, εκτιμάται ότι θα επηρεαστεί σημαντικά προς τα κάτω, χάρη σε ενδεχόμενη συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Σε αντίθετη περίπτωση, ενδέχεται να καταστεί δυσχερής η έξοδος της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές εντός του 2017.
  • Η αύξηση του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε ετήσια βάση, κατά 4,3% και 13,8% το γ’  και δ’ τρίμηνο, αντίστοιχα.

«Η επίπτωση της σταδιακής βελτίωσης των δεικτών κλίματος και εμπιστοσύνης επί της επενδυτικής δαπάνης αναμένεται να γίνει περισσότερο ορατή το 2017» εκτιμά, μεταξύ άλλων, η Alpha Bank, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στον ευρύτερο αντίκτυπο μίας τέτοιας εξέλιξης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, καθιστά σαφές ότι «η ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης αποτελεί προϋπόθεση για την απρόσκοπτη συνέχιση της ανοδικής πορείας των επιχειρηματικών προσδοκιών».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δ. Τσιτσιράγκος (πρόεδρος Alpha Bank): «Η Ελλάδα δεν είναι πλέον recovery story, είναι επενδυτικός προορισμός»

Ο Δημήτρης Τσιτσιράγκος τόνισε στο Delphi Economic Forum XI ότι η Ελλάδα

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Ελληνικές τράπεζες, ένα σημαντικό story ανάκαμψης σε έκπτωση

Διεθνείς και εγχώριοι οίκοι βλέπουν σημαντική αγοραστική ευκαιρία στις ελληνικές τράπεζες πλέον.