Σόιμπλε: Τυχόν αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα σημαίνει αυτόματα και νέο μνημόνιο

3 λεπτά ανάγνωση
16 Ιανουαρίου 2017

Αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφασίσει να μην λάβει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα, τότε η γερμανική Βουλή θα πρέπει να αποφασίσει αν θα εγκρίνει την έναρξη διαπραγματεύσεων για ένα νέο πρόγραμμα, δήλωσε σε συνέντευξη του στην WSJ o Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Αν δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία η δεύτερη αξιολόγηση (για τα βήματα που πρέπει να κάνει η Ελλάδα με βάση το πρόγραμμα στήριξης) και αν το ΔΝΤ αποφανθεί για τις συνέπειες, τότε το πρόγραμμα θα είναι παρωχημένο» ανέφερε στην WSJ.

«Το πρόγραμμα συμφωνήθηκε μόνο με την προσδοκία ότι το ΔΝΤ θα λάβει μέρος» τόνισε ο ίδιος.

«Αν καταστεί παρωχημένο, τότε θα έχουμε μια κατάσταση στην οποία θα πρέπει να καταλήξουμε σε κάτι καινούργιο. Δεν θα το συνιστούσα αυτό στην ελληνική κυβέρνηση. Αλλά θα ήμουν απολύτως ήρεμος. Η γερμανική Βουλή θα έπρεπε πρώτα να συζητήσει και να συμφωνήσει για το αν εγκρίνει ή όχι τη διαπραγμάτευση ενός νέου προγράμματος» υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π. Μαρινάκης: «Ακούω βερεσέ όσα λέει ο Τσίπρας – Έβαλε πάνω από τριάντα νέους φόρους»

Η δήλωση του Π. Μαρινάκη βάζει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο

Γιατί η ΕΚΤ θα αυξήσει και άλλο τα επιτόκια φέτος

Η αύξηση των επιτοκίων στην οποία προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική δεν θα

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο