Δεν θα εκδοθούν στην Τουρκία οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί που διέφυγαν στην Ελλάδα με την απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Ερντογάν, όπως αποφάσισε το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου.

Ενώπιον του Αρείου Πάγου οι τρεις αντεισαγγελείς των τριών συνθέσεων του Ποινικού Τμήματος, η Βασιλική Θεοδώρου, ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης και ο Νίκος Παντελής τάχθηκαν κατά της έκδοσης των οκτώ.

Συγκεκριμένα, οι τρεις αντεισαγγελείς είπαν ότι κινδυνεύει η ζωή των οκτώ σε περίπτωση που επιστρέψουν στην πατρίδα τους, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επαναφερθεί η θανατική ποινή στην Τουρκία, ενώ υποστήριξαν ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία.

Για «απόφαση – σκάνδαλο» κάνει λόγο η φιλοκυβερνητική εφημερίδα SABAH σε μια πρώτη αντίδρασή της για την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδώσει και τους oχτώ τούρκους αξιωματικούς στην Άγκυρα.

«Μια πολύ διαφορετική σχέση θα αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών» σχολιάζει αναλυτής, «ενοχοποιώντας» την κυβέρνηση για την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Το άρθρο αναφέρεται στο ιστορικό της υπόθεσης, συνδέοντας εμμέσως πλην σαφώς τους οχτώ στρατιωτικούς με το αποτυχημένο πραξικόπημα των «Γκιουλενιστών» στις 15 Ιουλίου.

 

Facebook Comments