Αρνείται να απολογηθεί σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος

MarketNews

Αρνείται να απολογηθεί σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Εμμένει στο αίτημά του ο Άκης Τσοχατζόπουλος να απολογηθεί για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, δηλαδή στις 26 Αυγούστου.

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός, με την έναρξη της διαδικασίας κι ενώ ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει εκείνος την αυλαία των απολογιών, δήλωσε στους δικαστές ανθρώπινη αδυναμία και αρνήθηκε να απολογηθεί.

ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Αρνούμαι να απολογηθώ σήμερα. Δηλώνω ανθρώπινη αδυναμία. Είναι τεράστιος ο όγκος της δικογραφίας και πρέπει να τον μελετήσω. Η κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ είναι νομικά και πολιτικά αναγκαία για την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει εγώ να πάρω εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη και να δώσω απαντήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ελήφθησαν οι επίμαχες αποφάσεις για την προμήθεια των εξοπλιστικών.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος υποστήριξε στους δικαστές πως δεν πρέπει να αγνοούν την ουσία της υπόθεσης και ζήτησε από το δικαστήριο περισσότερο χρόνο για να απολογηθεί.

ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Η δίκη είναι εξόχως πολιτική. Δεν μπορείτε να βγάλετε απόφαση αγνοώντας την ουσία. Τώρα έχουμε μάθει που βρίσκεται η υπόθεση. Ακόμη τα υποβρύχια δεν έχουν παραδοθεί. Πέντε χρόνια τώρα. Κανείς δεν κάνει τίποτα, κανείς δεν ενδιαφέρεται. Δεν μπορεί το δικαστήριο μας να το αγνοήσει. Άρα κ. πρόεδρε, συνειδητοποιήσαμε ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες υπάρχει έλλειψη εύλογου χρόνου για προετοιμασία. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ετοιμάσω μία απολογία, γι’ αυτό έρχομαι σήμερα να σας ζητήσω να υπάρξει μία συμβιβαστική λύση. Η οποία θα μας δίνει έναν εύλογο χρόνο. Μπορεί να είναι η 26η Αυγούστου, μπορεί να είναι ένας άλλος χρόνος για να γίνει.
Ο συνήγορος του κατηγορουμένου έκανε λόγο για ανθρώπινη αδυναμία και όχι για άρνηση απολογίας, ενώ για άλλη μια φορά έφερε στο προσκήνιο το θέμα κλήτευσης των μελών του ΚΥΣΕΑ.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ:  Δεν πρόκειται για άρνηση απολογίας, αλλά για ανθρώπινη αδυναμία. Θα έπρεπε η απάντησή του να είναι πλήρης. Το ΚΥΣΕΑ παίζει έναν κομβικό ρόλο στην παρούσα διαδικασία. Αδημονούν να έρθουν και το δικαστήριο δεν τους αφήνει. Αυτοί οι άνθρωποι περιθωριοποιούνται και αισθάνονται αδικημένοι. Είναι δυνατόν να μην έρθουν αυτοί και να συζητάμε για τις παρανυχίδες; Η απόφαση μεν ελήφθη μετά από εισήγηση του κ. Τσοχατζόπουλου, αλλά 3 ακόμη υπουργοί, οι Οικονομικών, Εξωτερικών, Ανάπτυξης είχαν βαρύνοντα ρόλο. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να απολογηθεί.