Η στρατηγική συμπεριλαμβάνει οτιδήποτε κάνει ή δεν κάνει κάποιος για την εκπλήρωση ενός μακροπρόθεσμου στόχου. Η κυβέρνηση έχει κάνει ελάχιστα έως τίποτα σχετικά με τις περίφημες αξιολογήσεις που θα συμβάλλουν στην αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας και εν τέλει στη γρήγορη έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Αυτό που έχει κάνει σε σοβαρή και οργανωμένη βάση κατά τα δυο τελευταία χρόνια είναι η προσπάθεια ικανοποίησης των κομματικών πελατών, η οποία ομολογουμένως έχει αγγίξει επίπεδα πέντε αστέρων. Τα μικροκόμματα που απαρτίζουν τη συγκυβέρνηση και κρατούν τη τύχη της χώρας στα χέρια τους, έχουν αναγάγει την εξυπηρέτηση πελατών και ομάδων συμφερόντων ως βασική προτεραιότητα του κυβερνητικού τους έργου.

Προσλήψεις, διορισμοί, αναθέσεις, λυσσώδεις επιθέσεις έναντι των πολιτικών αντιπάλων και όποιων γενικά αντιτίθενται στις κοινές τους επιδιώξεις, μαεστρική διαχείριση του ψεύδους και κούφιες υποσχέσεις σε επίπεδο γηπεδικών συνθημάτων, συνθέτουν το μείγμα της πολιτικής τους. Μιας πολιτικής που αντικειμενικά οδήγησε τη χώρα πίσω στον Ιανουάριο του 2014 ενώ εξακολουθεί όχι μόνο να αφαιρεί το δικαίωμα των πολιτών στην ελπίδα, αλλά προδιαγράφει ένα ακόμη χειρότερο μέλλον. Το κοντινό μέλλον των μνημονίων της δραχμής

Αποδεικνύεται πρακτικά ότι ο μακροπρόθεσμος στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης δεν συμπίπτει με αυτόν που διακαώς επιθυμεί η πλειονότητα των πολιτών και δεν είναι άλλος από την γρήγορη έξοδο από την οικονομική κρίση.

Ο μοναδικός στόχος της κυβέρνησης και για τον όποιο έχει άλλωστε εργαστεί σκληρά, είναι η παραμονή και εγκαθίδρυση στην εξουσία, ανεξαρτήτως της σκληρής καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες και φυσικά της παραμονής στο ευρώ και την Ευρωζώνη.

Οι επόμενοι μήνες προβλέπονται να είναι εξίσου κρίσιμοι όπως ακριβώς και πριν δυο χρόνια, με ότι αυτό συνεπάγεται ενώ η χάραξη και εφαρμογή μιας εμπνευσμένης εθνικής στρατηγικής για την ανόρθωση της χώρας, οφείλει να αποτελεί το μοναδικό λόγο ύπαρξης και λειτουργίας όλων των πολιτικών κομμάτων, ανεξαιρέτως.

Facebook Comments