Ο Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Fox News, δήλωσε πως το Obamacare θα αντικατασταθεί από κάποιο άλλο σύστημα «το συντομότερο δυνατό» αλλά μάλλον όχι μέσα στο 2017.

Σε ερώτηση για το αν οι Αμερικανοί μπορούν να περιμένουν, μέσα στο 2017, ένα νέο πρόγραμμα υγείας από την κυβέρνηση, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως η διαδικασία έχει μεν ξεκινήσει, αλλά ίσως απαιτηθεί περισσότερος χρόνος από ότι αρχικά υπολογιζόταν, οπότε η υλοποίησή του θα ολοκληρωθεί το 2018.

«Είναι πολύπλοκο. Το Obamacare είναι μια καταστροφή. Πρέπει να θυμάστε ότι το πρόγραμμα Obamacare δε λειτουργεί, ενώ εισάγουμε ένα νέο πρόγραμμα. Θεσμικά απαιτείται χρόνος. Αλλά θα το εισάγουμε το συντομότερο δυνατό. Ναι, θα έλεγα μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν εισαχθεί οι βασικές αρχές. Θα πρέπει να έχουμε κάτι μέσα στο χρόνο, αλλά και τον επόμενο χρόνο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Ο ίδιος είχε εξαγγείλει την κατάργηση του Obamacare, αμέσως μετά την επικύρωση του διορισμού του νέου υπουργού Υγείας Τομ Πράις και την άμεση αντικατάστασή του. Σύμφωνα με το πρακτορείο CNN, ο διορισμός του Πράις δεν αναμένεται να επικυρωθεί πριν τα μέσα Φεβρουαρίου.

Facebook Comments