Μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου πριν από λίγη ώρα ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σημείωσε πως παρά τα εμφανή σημάδια ανάκαμψης η ευρωπαϊκή οικονομία χρειάζεται ακόμη πολλά βήματα ώστε να φτάσει σε «στιβαρή» πορεία.

Ο Μάριο Ντράγκι σημείωσε πως είναι ειλημμένη η απόφαση της ΕΚΤ να συνεχίσει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολογιών και πέρα από τον Μάρτιο του 2017. Συγκεκριμένα ο Μάριο Ντράγκι τόνισε: «Στόχος μας είναι το πρόγραμμα να φτάσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 ή και πέρα από το τρέχον έτος, εάν υπάρχει τέτοια ανάγκη και σε κάθε περίπτωση μέχρι το Διοικητικό Συμβούλιο να έχει στοιχεία πως η προσαρμογή του πληθωρισμού είναι ανάλογη των στόχων. Θα συνεχίσουμε την αγορά ομολογιών με ποσό που φθάνει τα 80 δις ευρώ το μήνα μέχρι τον Μάρτιο και από τον Απρίλιο και μετά το επίπεδο αγορών θα πέσει στα 60 δις το μήνα».

Ο Μάριο Ντράγκι σημείωσε επίσης πως η Ευρωπαϊκή Οικονομία εμφανίζει σημάδια σταθεροποίησης τόσο στο κομμάτι της ανάπτυξης, όσο και σε αυτό της ανεργίας και των επενδύσεων.

 

Facebook Comments