Τα πυρά προς το πολιτικό σύστημα της χώρας έριξε η πρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον Alpha 989. Κατηγορώντας για μίζες στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, συνέχισε λέγοντας, «έχει επαρκώς αποδειχτεί ότι υπάρχει μια κατηγορία πολιτικών που έχουν ερωτευτεί την εξουσία και θα κάνουν οτιδήποτε για να κρατηθούν στη καρέκλα τους με οποιοδήποτε μέσο και δεν θα πουν ποτέ την αλήθεια».

Για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Η πρώην πρόεδρος του κοινοβουλίου αναφέρθηκε και στην νέα απόρριψη του αιτήματος που υπέβαλε ο Άκης Τσοχατζόπουλος για την αποφυλάκισή του. «Τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι εγγυητικές διατάξεις της ανθρώπινης ελευθερίας είναι εγγυήσεις Δημοκρατίας», τόνισε και εξήγησε πως «αν μια δημοκρατία πατάει στα πόδια της δεν φοβάται τα δικαιώματα των κρατουμένων. Είναι προκλητικό να βλέπουμε ευνοϊκή μεταχείριση κρατουμένων οικονομικών παραγόντων. Τα δικαιώματα είναι για όλους».

Για Αλέξη Τσίπρα

«Πολύς κόσμος το Σεπτέμβριο του ‘15 δυσκολεύτηκε κι έδωσε τη 2η ευκαιρία που ζητιάνευαν. Τον καταλαβαίνω τον κόσμο», συμπλήρωσε η κα Κωνσταντοπούλου και επιτέθηκε στον άλλοτε συνοδοιπόρο της Αλέξη Τσίπρα. «Αν θεωρούσα ότι υπάρχει πρωθυπουργός που δίνει αγώνα και μάχη, θα τον στήριζα. Αυτός που στήριζα τις ελπίδες μου με έχει πληγώσει. Έχουμε δει τα πάντα», πρόσθεσε και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για σχέση με τη διαπλοκή.

Για ΜΜΕ

«Κατέληξε σε ένα φιάσκο. Είναι προκλητικό να ισχυρίζεται κανείς ότι η διαπλοκή στις μέρες μας στηρίζεται σε ένα πόρισμα, στο οποίο δεν υπάρχει ευθύνη κανενός», ανέφερε για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που ασχολήθηκε με τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. «Είναι εξίσου προκλητική η στάση που έχει επιλέξει να κρατήσει και σε σχέση με μεγάλα συμφέροντα. Δεν με εκπλήσσει ούτε το Παρίσι, ούτε τίποτα. Δεν διατηρώ καμιά αμφιβολία για το διαβλητό προσώπων και συνολικά κομμάτων», είπε χαρακτηριστικά.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη δήλωσή του για το πόθεν έσχες δίχως τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του, η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε πως «η εμπλοκή της συζύγου του στην υπόθεση λίστας Λαγκάρντ είναι γεγονός που είχα αναδείξει εγώ το 2013 κατά της εξέταση του κου Παπασταύρου. Εγώ δεχόμουν και απειλές μέσα από αναρτήσεις ότι θα φάω και ξύλο για την υπόθεση αυτή αν συνεχίσω. Αλλά δεν με πτόησε».

Για την Δικαιοσύνη

Η τέως πρόεδρος της βουλής εξέφρασε την άποψη ότι «δεν υπάρχει καμία πολιτική βούληση, ούτε από τη δήθεν επαναστατική αντιπολίτευση, να σπάσει τη δήθεν διαπλοκή. Όταν ήμουν υπεύθυνη στην επιτροπή Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε πρόγραμμα για τη Δικαιοσύνη, αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε» και επανήλθε στον πρωθυπουργό. «Ο Τσίπρας επιλέγει να διατυπώνει κορόνες κατά της διαπλοκής για το θεαθήναι αλλά όταν κλείνει η αυλαία τα βρίσκει και χαριεντίζεται μια χαρά με εκείνους που έπρεπε να έχει ασχοληθεί η Δικαιοσύνη».  «Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Στουρνάρας. Σήμερα είναι ο τοποτηρητής του μνημονίου στη χώρα. Ο Τσίπρας πίνει και τρώει σήμερα με τον Στουρνάρα και δεν του ζητεί το λόγο για την εμπλοκή του στη Δικαιοσύνη», συμπλήρωσε η πρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας». Αποκάλυψε τον θυμό της που εξαπατήθηκε, αλλά εξέφρασε την πίστη πως «υπάρχει εναλλακτική». Στη συνέχεια ανέδειξε τη σημασία που έχει η απόφαση των πολιτών «να μην ενδώσουμε στη λογική της ενοχοποίησης αυτών που εξαπατήθηκαν».

Για τα μπλοκάκια, η κα. Κωνσταντοπούλου τόνισε πως «είναι στρατηγική εκτόνωσης των κοινωνικών και εργασιακών τάξεων. Μέσα από τον αλληλοσπαραγμό διαιωνίζεται το καθεστώς», ενώ ξεκαθάρισε για την προτροπή της για «καθολική ανυπακοή» ότι «τα μέτρα δεν θα τελειώσουν αν δεν κάνουμε κάτι εμείς».

Όπως εξήγησε, το κάλεσμά της σε γενική ανυπακοή «είναι το πιο ισχυρό μας όπλο απέναντι στην αυθαιρεσία,  την καταπίεση», διότι «παραβιάζεται από το ‘15 η πιο καθαρή εντολή. Ένα 62% παραβιάζεται ευθέως με κάθε “ΝΑΙ” και οι πολίτες έχουν την ηθική και συνταγματική υποχρέωση να διεκδικήσουν».

Για την δραχμή

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολίασε και τον νέο κύκλο συζήτηση για το ευρώ και το ενδεχόμενο επιστροφής σε εθνικό νόμισμα που άνοιξε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Ξυδάκη. «Το ευρώ δεν είναι πια νόμισμα, αλλά ένα εργαλείο υποταγής. Είναι υπόδουλοι οι πολίτες», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Δεν το αποδέχομαι. Για να το αποκρούσεις,  πρέπει να αφήσεις και τη ζωή σου, όχι απλώς το iphone. Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να κουραστεί αν δεν μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας. Προσκαλώ τους πολίτες να ενεργοποιηθούν για τη ζωή τους, όχι να ψηφίσουν εμάς. Η ζωή τους θα είναι έτη φωτός ανώτερη», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε και στο προσφυγικό. «Είναι άνθρωποι. Είναι θύματα της ΕΕ και της κυβέρνησης. Το είπα από τον Μάρτιο του ‘16 και τον Ιούλιο του 16 που επισκέφτηκα τη Μόρια. Το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόριας είναι ένα ανατριχιαστικό πεδίο. Ήταν απολύτως προβλέψιμο να έχουμε νεκρούς». Σύμφωνα με την κα Κωνσταντοπούλου «για ένα οικονομικό deal με την Τουρκία θυσιάζουν τους πρόσφυγες».

Facebook Comments