Σε «κοινή στάση» απέναντι στην Ελλάδα συμφώνησαν Ε.Ε. και ΔΝΤ, εν όψει της απογευματινής συνάντησης στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται ανώτατη πηγή της Κομισιόν.

Μία δεύτερη κοινοτική πηγή ανέφερε επίσης, ότι η συνάντηση θα εστιάσει στα δημοσιονομικά μέτρα της περιόδου, μετά το 2018. Οι διαβουλεύσεις, όπως εξήγησε, θα αφορούν τις παρεμβάσεις, τις οποίες θα κληθεί να εφαρμόσει η Ελλάδα για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ.

Η ίδια πηγή διευκρίνισε χαρακτηριστικά, ότι θα ζητηθεί από την Ελλάδα η άμεση νομοθέτηση μέτρων, ύψους 1,8 δισ. ευρώ (1,5% του ΑΕΠ) και επιπλέον 1,8 δισ. ευρώ – εφόσον καταστεί αναγκαίο – μετά το 2018.

«Υπάρχει μία λίστα μέτρων, τα οποία θα χρειαστούν να περάσουν τώρα από την ελληνική Βουλή και θα εφαρμοστούν μετά το 2018, σε περίπτωση απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους» έσπευσε να προσθέσει η ίδια πηγή.

Πρόκειται για μέτρα, τα οποία αφορούν τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τον περιορισμό των δαπανών του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Facebook Comments