Έχουμε να πληρώσουμε υποχρεώσεις 100εκ € σε ομόλογα το Φεβρουάριο και 400εκ € τον Απρίλιο.  Αν δεν τα πληρώσουμε μας πάνε για χρεοκοπία, όχι μόνο εμάς, αλλά την χώρα δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, πρόσθεσε όμως ότι θα βρεθούνε τα λεφτά!!!
 
Την ίδια ώρα η ΔΕΗ πραγματοποιεί μια τιτάνια προσπάθεια να μην μεταφέρει  στα τιμολόγια των πελατών της την ζημιά που έχει υποστεί από την ενεργειακή κρίση δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης καταγγέλλοντας παράλληλα για χειραγώγηση των τιμών ενέργειας, τους ανεξάρτητους παρόχους, ΡΑΕ, ΑΔΜΗΕ και λοιπές αρχές για την ενέργεια, γιατί δεν παρενέβησαν, ώστε να αποτρέψουν την κατάσταση. 

Χλευάζουν τις αρχές και κερδίζουν χρήματα από την κρίση, είπε.

Δυστυχώς η συμπεριφορά συνεχίζεται και τώρα χωρίς να αντιδρούν οι αρχές, δήλωσε υποστηρίζοντας ότι μόνο έως τώρα το κόστος για την λειτουργία των πετρελαϊκών μονάδων ξεπερνά τα 35εκ € και ακόμα δεν έχει υπολογιστεί η επιβάρυνση από την εμπορία της ενέργειας. Όσον αφορά την υπόθεση των στελεχών του ΑΔΜΗΕ αποκάλυψε ότι και η θυγατέρα του μέχρι πρότινος Συμβούλου Ιωάννη Μπλάνα εργάζεται στην νομική υπηρεσία αλλά δεν γνωρίζει αν συμμετείχε στην σύμβαση για την σύνταξη της αυθαίρετης αναπροσαρμογής των μισθών, όπως είπε. Η συμπεριφορά τους ήταν βλαπτική και ζημιογόνα και ευελπιστεί ότι ο κύριος Μπλάνας δεν θα προσφύγει στα δικαστήρια.

Τέλος διευκρίνισε ότι η ΔΕΗ δεν δέχεται να πουλήσει μονάδες και περιουσιακά στοιχεία για να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός, αλλά δεν θα ήταν και η κατάλληλη ώρα για να πουλήσει το υπερταμείο το 17% της, σε αυτές τις χαμηλές χρηματιστηριακές τιμές.

Τέλος ο πρόεδρος της ΔΕΗ διερωτήθηκε για τις περιβαλλοντικές οργανώσεις με την συμπεριφορά τους, απέναντι στην ΔΕΗ, αν υποστηρίζουν την ανάπτυξη πυρηνικών στην χώρα ή τους επενδυτές που θέλουν να παράξουν ενέργεια με φυσικό αέριο.

Η συνέντευξη ήταν επεισοδιακή καθώς εργαζόμενοι και κάτοικοι την διέκοψαν από το αρχικό σημείο ώστε να διαμαρτυρηθούν για την μετεγκατάσταση των οικισμών τους και τις προσλήψεις .

 

Facebook Comments