Είναι από τις λίγες φορές που ο Μάριο Ντράγκι χρησιμοποιεί σύγκριση με τις ΗΠΑ και την FED για να “ξεφύγει” από τις συνεχείς ερωτήσεις των δημοσιογράφων που περιστρέφονταν γύρω από την ενδεχόμενη νέα μείωση των επιτοκίων και το αν η Ευρώπη βρίσκεται τελικά ακόμη σε ύφεση.

Ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε για μια ακόμη φορά ότι η δυναμική των πιστωτών παραμένει υποτονική. Ο διαρθρωτικός πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει υποτονικός, την ώρα που πρόσφατοι δείκτες ερευνών δείχνουν βελτίωση από τα χαμηλά επίπεδα. Από την άλλη, η νομισματική πολιτική είναι προσανατολισμένη να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα για μια «παρατεταμένη περίοδο».

Απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα σε ερωτήσεις για το forward guidance, αλλά και για το ενδεχόμενο νέας περικοπής επιτοκίων. Εκτός αυτών δεν ξεκαθάρισε και πόσο μπορεί να διαρκέσει η περίοδος αυτή, δείχνοντας πως τα μέλη της ΕΚΤ προχωρούν “βλέποντας και κάνοντας” κάθε μήνα.

Η συνέντευξη Τύπου μετά τη δυναμική από τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα και το ενδεχόμενο ενός νέου καλύτερου αριθμού NFP αύριο, δεν θα μπορούσε να βοηθήσει το EUR περισσότερο.

Η εικόνα του EUR/USD εμφανίστηκε μικτή με τους επενδυτές να θεωρούν πως με τα θετικά νέα για το USD τις τελευταίες ημέρες, το EUR έχει ήδη πάρει τη θέση του συνοδηγού.

Facebook Comments