Επίσημη απάντηση έδωσε ο οίκος Gucci μετά την απόφαση του ΚΑΣ να απορρίψει ομόφωνα την επίδειξη μόδας στην Ακρόπολη.

Ο ιταλικός οίκος επιβεβαιώνει ότι κατέθεσε σχετική πρόταση, σχολιάζει ότι έχει συνάψει ανάλογες πολιτιστικές συνεργασίες διεθνώς (Palazzo Strozzi στην Φλωρεντία κλπ), ενώ παράλληλα διαψεύδει ότι η πρόταση που κατέθεσε συνοδευόταν από χορηγία ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου δήλωσε απόλυτα σύμφωνη με την απόφαση του ΚΑΣ, λέγοντας ότι «ο Παρθενώνας είναι σπουδαίο μνημείο και παγκόσμιο σύμβολο που πρέπει εμείς οι Έλληνες να το προστατεύουμε ιδιαιτέρως όταν παραμένει αδιάκοπη η προσπάθεια μας για επανένωση των μαρμάρων του Παρθενώνα».


H ανακοίνωση αναλυτικά

«Επιβεβαιώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τις ελληνικές αρχές για να διερευνήσει τη δυνατότητα μιας μακροπρόθεσμης πολιτιστικής συνεργασίας. Αυτό το είδος της πρωτοβουλίας δεν είναι νέο για μας. Τα τελευταία χρόνια η Gucci έχει καθιερώσει τέτοιες πολιτιστικές συνεργασίες με το Palazzo Strozzi στην Φλωρεντία, το Μουσείο Mingshen στη Σαγκάη, το Chatsworth House στην Αγγλία και το LACMA στο Λος Αντζελες. Οι εικασίες σχετικά με την υποτιθέμενη οικονομική πρόταση, άμεση ή έμμεση, είναι απολύτως λανθασμένες και δεν έχουν καμία επιβεβαίωση από εμάς»

 

Facebook Comments