Λευκός Οίκος: Ψευδής η είδηση του AP για την κινητοποίηση της Εθνοφρουράς

MarketNews

Λευκός Οίκος: Ψευδής η είδηση του AP για την κινητοποίηση της Εθνοφρουράς, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Την κινητοποίηση έως και 100.000 εθνοφυλάκων που θα αναλάβουν τον εντοπισμό και τη σύλληψη παράτυπων μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου λίγο αργότερα δήλωσε ότι η είδηση αυτή είναι απολύτως ψευδής.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι συλλήψεις και οι απελάσεις παράτυπων μεταναστών στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Τραμπ έχει υπογράψει διάταγμα που ορίζει ότι όσες πόλεις και κομητείες αρνούνται να συμμορφωθούν πλήρως με τους ομοσπονδιακούς νόμους κατά της λαθρομετανάστευσης – οι αποκαλούμενες περιοχές-άσυλο – θα χάνουν ομοσπονδιακή χρηματοδότηση.

Επιπλέον, ο κ. Τραμπ δήλωσε χθες Πέμπτη πως την ερχόμενη εβδομάδα θα υπογράψει νέα εκτελεστική εντολή που θα τακτοποιεί πλήρως τις απαγορεύσεις εισόδου για ορισμένους μετανάστες και πρόσφυγες στις ΗΠΑ, αντικαθιστώντας το πολύκροτο αντιμεταναστευτικό διάταγμά του που έχει μπλοκαριστεί από αμερικανικά δικαστήρια.