Δεν είναι «φετίχ» το οτιδήποτε, δεν το λέω για να πάμε σε μείωση του αφορολόγητου, αλλά αν μια μείωση του αφορολόγητου διευκολύνει να κλείσει η αξιολόγηση, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν και άλλα πράγματα τα οποία όχι μόνο έχουν αντιστάθμισμα, αλλά ανακουφίζουν και τους πολίτες, δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας.

«Θέλω να δω και να δούμε ακριβώς τι θα είναι, γιατί το να λέμε θα πέσει το αφορολόγητο, ενδεχομένως υποθετικά, και ταυτόχρονα αυτό να μην έχει ως αντιστάθμισμα -το αντιστάθμισμα έχει να κάνει και για τους πολίτες, αλλά και την οικονομία- είναι προφανές ότι δεν στέκει, δεν έχει λογική», είπε αναλυτικά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Όλα πάνε σε μία συμφωνία. Πάνε σε τι διευκολύνει τη συμφωνία. Δεν είναι «φετίχ» οτιδήποτε. Δεν το λέω ότι πρέπει να πάμε εκεί, στη μείωση του αφορολογήτου, αλλά αν αυτό είναι μία μορφή, η οποία διευκολύνει και μπορεί να υπάρχει μία συμφωνία και να ολοκληρωθεί, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν και άλλα πράγματα τα οποία, όχι μόνο έχουν αντιστάθμισμα, αλλά ανακουφίζουν και τους πολίτες».

Κατά την εκτίμηση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, η απαίτηση των δανειστών για προληπτικά μέτρα μετά το 2018 είναι αντιδημοκρατική και είναι πολιτική επιλογή και στάση. Ο ηγετικός κύκλος των δανειστών που αποφασίζει δεν αποδέχεται ότι η κυβέρνηση αυτή εφαρμόζει την συμφωνία επιτυχώς και δεν προχωρά στο κλείσιμο της αξιολόγησης, για το οποίο όμως δέχεται πιέσεις, είπε.

Facebook Comments