Υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί που έχουν το « κοκκαλάκι» της νυχτερίδας. Ουσιαστικά αμόρφωτοι, χωρίς προσόντα –παρά μόνο το έμφυτο «χάρισμα» του αριβίστα  λες και διάβαζαν τον ΗΓΕΜΟΝΑ μες στην κοιλιά της μάνας τους – οι οποίοι βρέθηκαν με τη σωστή φάτσα στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή! Ο Τσίπρας παραδείγματος χάριν!
 
Υπάρχουν άλλοι οι οποίοι έχουν πάρει πολλά από τη νυχτερίδα εκτός απ’ το κοκκαλάκι. Τα νύχια, τη φάτσα, τη γλυκύτητα που αναδίδει το αιμοβόρο πάθος τους, κ.λ.π. Εδώ το καλό παράδειγμα είναι ο Σπίρτζης!
 
Χαρισματικά αντιπαθητικός, μονίμως σκυθρωπός και εκνευρισμένος. Φαντάζομαι ότι κάποιοι τον έχουν συμβουλέψει να μη χαμογελά ποτέ δημοσίως, γεγονός που φέρνει σε θέση ισχύος εκείνους που τον έχουν φωτογραφίσει τη στιγμή που γελά. Μπορούν να τον εκβιάζουν για πάντα… 
 
Ήταν γνωστός σε πολύ μικρή μερίδα του κοινού ως πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου – Πασόκος. Ευρύτερα γνωστός έγινε όταν με ύφος Στυλιανού Παττακού επετέθη δριμύτατα σε δημοσιογράφο διότι δεν του άρεσε η ερώτηση που του έθεσε! Μετά ακολούθησαν κάποια άθλια – και φαντάζομαι ψευδή – δημοσιεύματα που τον έφερναν αυτόν και τον  Νίκο Παππά να διαπραγματεύονται διάφορα ζητήματα με τυχάρπαστους επιχειρηματίες!
 
Είχαμε να ακούσουμε τη φωνή του για αρκετό καιρό μέχρι που πριν από ελάχιστες ημέρες, εμφανίστηκε και εκστόμισε με περίσσιο θράσος το εξής:
 
«Όταν έχουμε δέσμευση για τη χώρα από το ’19 να έχουμε 3,5% πλεονάσματα και θέλουν να μας βάλουν πρόσθετα 4,5 δισ., αυτό από τα οικονομικά στοιχεία που υπάρχουν σήμερα έχει ανατραπεί και για κάθε ευρώ που θα ζητάνε να υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση, θα υπάρχει και ένα ευρώ ελάφρυνση. Για τις συντάξεις, ειδικότερα, τυχόν επιβάρυνση από τα μέτρα θα καλυφθεί, με τη 13η σύνταξη, με τη 14η σύνταξη με ό,τι χρειάζεται εφόσον έχουμε πλεονάσματα»!
 
Ο Σπίρτζης προέβη σε αυτή τη δήλωση ενώ  πολύ καλά γνωρίζει ότι ο Τσακαλώτος έχει στείλει απολογητική επιστολή στους δανειστές δίνοντας την υπόσχεση ότι ποτέ δεν θα ξαναδώσει επιδόματα αν δεν πάρει την άδειά τους.
 
Το χειρότερο όμως είναι ότι ο Σπίρτζης τολμά να υπόσχεται τα παραπάνω λίγες ημέρες πριν ψηφίσει ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ή/και ΜΕΙΩΣΗ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ που θα πλήξει  καίρια τους συνταξιούχους!
 
Πρόκειται για άλλη μια «λεβέντικη» δήλωση που για να γίνει πιστευτή πρέπει το ακροατήριο να αποτελείται αμιγώς από πιθήκους. Προφανώς ο Σπίρτζης είχε πάρει φόρα από την εμφάνισή του στα Ιωάννινα λίγες ημέρες πριν, όπου παρευρέθη για τον  εορτασμό για την απελευθέρωση της πόλης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, με φαντασία και λογοτεχνική τσαχπινιά «κατάφερε» να συνδυάσει την αφορμή του εορτασμού με τη θλιβερή πραγματικότητα, λέγοντας ότι «σήμερα γιορτάζουμε και την έξοδο από την κρίση!!!» 
 
Επειδή όμως γλύτωσε το λιντσάρισμα, φαίνεται ότι πήρε θάρρος και τόλμησε να ψελλίσει τα περί 14ης σύνταξης.  Φαντάζομαι ότι έχει μια συγκεκριμένη άποψη για τη φύση του ακροατηρίου του… Είμαι περίεργος τι θα λέει στους ψηφοφόρους όμως, όταν ψηφίσει τα μέτρα που έρχονται… Για «ΝΑΙ σε ΟΛΑ» σε κόβω λεβέντη!
 
Καλό μήνα και καλή λευτεριά!
 
 

Facebook Comments