Διαψεύδει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί εφαρμογής των μέτρων που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση από το 2018. Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών οι πληροφορίες αυτές «στερούνται αλήθειας» και κάλεσε όλες τις πλευρές να είναι προσεκτικές ως προς τις διαρροές.

Ανέφερε ότι απαιτείται χρόνος για να αποφασιστεί το μίγμα πολιτικής που θα εφαρμοστεί από το 2019 και διαβεβαίωσε ότι είναι εφικτός ο στόχος ολοκλήρωσης της τεχνικής συμφωνίας πριν το Eurogroup της 20ης Μαρτίου. Θα ακολουθήσει η παραμετροποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Όπως εξήγησε, πρόκειται για κάτι περισσότερο από μία απλή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Σημείωσε ότι εξετάζονται αυτή τη στιγμή στις διαπραγματεύσεις μεταρρυθμίσεις με σημείο εκκίνησης το 2% του ΑΕΠ, ωστόσο, αυτό το ποσοστό μπορεί να είναι μικρότερο.

Επέρριψε ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία για δημιουργία κλίματος ανασφάλειας προκειμένου να εξυπηρετήσει μικροκομματικούς σκοπούς και εντόπισε τους λόγους «στην ύπαρξη στρατηγικού αδιεξόδου».

Κατηγόρησε επίσης την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι αποφεύγει να αναφέρει πως οι υπερβολικές απαιτήσεις του ΔΝΤ είχαν τεθεί ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015 πριν τις καθυστερήσεις.

Facebook Comments