ΣΥΡΙΖΑ: Το ταξίδι Σαμαρά στις ΗΠΑ δεν δικαίωσε τις προσδοκίες της κυβέρνησης

MarketNews

ΣΥΡΙΖΑ: Το ταξίδι Σαμαρά στις ΗΠΑ δεν δικαίωσε τις προσδοκίες της κυβέρνησης, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Επιφυλάξεις, αλλά και αρνητικές επισημάνσεις για τα αποτελέσματα της συνάντησης Ομπάμα- Σαμαρά, διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με σημερινή ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι «με βάση τις δηλώσεις των δύο ηγετών και τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, δεν προκύπτει κάποιο συγκεκριμένο και θετικό στοιχείο για τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα της χώρας μας».

Όσον αφορά την οικονομία, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Έλληνας πρωθυπουργός απέσπασε τη συμπάθεια και τη φραστική συμπαράσταση του Προέδρου Ομπάμα, ο οποίος, επίσης, επισήμανε την ανάγκη για «συνέχιση της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων».

Όσον αφορά τη δήλωση του Προέδρου Ομπάμα ότι η λιτότητα δεν μπορεί να είναι η μόνη πολιτική, αλλά απαιτείται επίσης ανάπτυξη και τόνωση της απασχόλησης, αυτή ηχεί παράταιρα, όταν η ανεργία στη χώρα μας εκτινάχθηκε στο 28%, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς τη γεωπολιτική πτυχή των επαφών του πρωθυπουργού, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «οι ΗΠΑ είναι σταθερά προσανατολισμένες στη συγκρότηση μιας ενεργειακής -και όχι μόνο- συμμαχίας μεταξύ Ισραήλ- Κύπρου- Ελλάδας» και προσθέτει ότι «η υποχωρητική στάση της κυβέρνησης στη δημιουργία αυτής της συμμαχίας ενέχει κινδύνους αποσταθεροποίησης των σχέσεων της χώρας μας με τον αραβικό κόσμο, με πρόσθετο αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η διείσδυση της Τουρκίας στις αραβικές χώρες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεραίνει ότι «το ταξίδι και οι συναντήσεις του κ. Σαμαρά στις ΗΠΑ δεν δικαίωσαν τις προαναγγελόμενες μεγάλες προσδοκίες της κυβέρνησης. Αντίθετα, ανέδειξαν ακόμα πιο καθαρά την ανάγκη να μπει ένα τέλος στη μνημονιακή καταστροφή, να ανοίξει ο δρόμος για τη δημοκρατική ανατροπή των μνημονίων και της κυβέρνησης και να αναδειχθεί, μέσα από εκλογές, μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα εφαρμόσει μια αντιμνημονιακή, δημοκρατική, προοδευτική και πατριωτική πολιτική».