Δραματική προειδοποίηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα για τις συνέπειες που θα έχει η περαιτέρω καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης. 

«Δεν είμαστε ακόμα σε αδιέξοδο, αλλά είμαστε πολύ κοντά στον τοίχο» σημειώνει ο κ. Στουρνάρας σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Capital.gr, επισημαίνοντας πως «έχουμε ήδη τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα στην οικονομία». 

«Δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας» προειδοποιεί πάντως ο Γ. Στουρνάρας, που ξορκίζει το ενδεχόμενο της ρήξης και της προσφυγής στις κάλπες. «Έχουμε καλύψει το 90% της απόστασης για να τελειώσει το πρόγραμμα» δηλώνει στο Capital.gr ο Γ. Στουρνάρας, «δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε πισωγύρισμα». 

Ήδη η Τράπεζα της Ελλάδος αναθεωρεί προς τα κάτω την πρόβλεψη της για την ανάπτυξη το 17 μετά το πολύ κακό 4 τρίμηνο του 2016, ενώ τυχόν περαιτέρω καθυστέρηση στο κλείσιμο της συμφωνίας μπορεί, ξεκαθαρίζει ο διοικητής της ΤτΕ, να ξαναρίξει σε ύφεση την ελληνική οικονομία ολόκληρο το 2017. 

Ήδη η Citi προβλέπει ύφεση όλο το α εξάμηνο του 17, ενώ προς τα κάτω αναθεώρησε την πρόβλεψη της για την ανάπτυξη και η Barclays.
 

Facebook Comments