Η ομολογία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου είναι συγκλονιστική. Παραδέχτηκε ότι με την αύξηση των φόρων και των εισφορών, που επέβαλλε η κυβέρνηση του, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οδηγούν στον αφανισμό την μεσαία τάξη, που επί δεκαετίες είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας κι οικονομίας.

Θέλοντας να δικαιολογηθεί για την καταστροφική αυτή ενέργεια, που έκανε η «Πρώτη Φορά Αριστερά», ο κ. Τσακαλώτος ισχυρίστηκε ότι το έπραξε διότι έπρεπε να προστατεύσει τους εξαθλιωμένους πολίτες από την απόλυτη φτώχεια, όπως την αποκάλεσε. Το δυστύχημα για τον υπουργό Οικονομικών και τους συντρόφους του είναι ότι η δήλωση του αυτή έγινε σε εκδήλωση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, την ίδια μέρα που αποκαλύπτετο μια τρομακτική αλήθεια. Ότι το εφάπαξ βοήθημα, που διατυμπάνισαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κι η κυβέρνηση του, προς τους χαμηλοσυνταξιούχους τον περασμένο Δεκέμβριο μεταξύ αυτών, που το έλαβαν ήταν κι ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, ως «χαμηλοσυνταξιούχος» της…Τράπεζας της Ελλάδας.

Έκτατε σε μια σειρά αποκαλύψεων, που γίνονται καθημερινά, μαθαίνουμε ότι το επίδομα, την…»13η σύνταξη», όπως προπαγανδιστικά επιχείρησαν οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ να ονομάσουν, πήραν και πάρα πολλοί που μόνο απόλυτα φτωχοί η εξαθλιωμένοι δεν ήταν. Ακόμα κι άνθρωποι που ζούσαν κι εργάζονταν η ακόμα έπαιρναν σύνταξη από την Γερμανία η και την Αυστραλία κι επειδή είχαν κάποιο χωραφάκι στην Ελλάδα κι έπαιρναν κάποιο επίδομα, τους απονεμήθηκε το εφάπαξ βοήθημα των 850 ευρώ, χωρίς φυσικά να το έχουν ανάγκη. Αυτός είναι ο αγώνας της Αριστεράς κατά της…Απόλυτης Φτώχειας, σύντροφε Ευκλείδη;

Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι θα είχε συμβεί αν το 2014 αποκαλύπτετο ότι το «κοινωνικό μέρισμα» που είχε τότε μοιράσει η κυβέρνηση Σαμαρά, το είχε λάβει ένας βουλευτής της ΝΔ όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, που βρίσκεται συστηματικά στο στόχαστρο των συριζαίων. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με την καταπολέμηση της απόλυτης φτώχειας, που δυστυχώς διευρύνεται καθημερινά. Μόνο το α’ δίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατεγράφη η μεγαλύτερη μείωση στην κατανάλωση ψωμιού και γάλακτος από το 2010 που άρχισε η μεγάλη δοκιμασία. Η κατανάλωση των δύο αυτών βασικότερων τροφίμων για τον φτωχό πληθυσμό μειώθηκε κατά 7,1% σε ένα δίμηνο. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί. Κι αυτό καταδεικνύει το μέγεθος της φτώχειας, που πλήττει σήμερα τον ελληνικό πληθυσμό.

Μην ξεχνάμε ότι χτες, ο υπουργός Οικονομικών κι η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου παραδέχτηκαν ότι με τη νέα συμφωνία, που είναι στα σκαριά με την τρόικα, θα μειωθεί το αφορολόγητο στα 5900 ευρώ ετησίως, δηλαδή θα πληρώνουν φόρο κι όσοι μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν εισόδημα πάνω από 500 ευρώ μηνιαίως, ενώ ταυτόχρονα θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις τουλάχιστον 900 χιλιάδων συνταξιούχων. Αυτό είναι ένα άραγε ένα ακόμα μέτρο για την καταπολέμηση της «απόλυτης φτώχειας» που να δικαιολογεί την καταστροφή της μεσαίας τάξης, σύντροφε Τσακαλώτε;

Facebook Comments