Συρία: Τουλάχιστον 58 νεκροί από «τοξικό» βομβαρδισμό

3 λεπτά ανάγνωση
4 Απριλίου 2017

Πενήντα οχτώ άμαχοι νεκροί, μεταξύ των οποίων και έντεκα παιδιά, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της αεροπορικής επιδρομής στην πόλη Χαν Τσεϊχούν, στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που καταγγέλλει χρήση τοξικών χημικών.

Αν και ο αριθμός των τραυματιών δεν έχει προσδιοριστεί, ιατρικές πηγές κάνουν λόγο για 150 άτομα με τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα.

Μάλιστα, ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι λίγες ώρες μετά το φερόμενο χημικό χτύπημα βομβαρδίστηκε και το πρόχειρο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν τα θύματα της επίθεσης.

Άγνωστο παραμένει αν τον αεροπορικό βομβαρδισμό, στην βορειοδυτική αυτή περιοχή που ελέγχεται από αντάρτες, εξαπέλυσαν ρωσικά ή συριακά αεροσκάφη. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πάντως αρνήθηκαν ότι έχουν πραγματοποιήσει επιδρομές στην περιοχή της Χαν Τσεϊχούν.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση που επικαλείται ιατρικές πηγές πάντως, οι άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία αλλά, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία για τη ταυτότητα του τοξικού αερίου.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Helicopter parenting: Η αυτοτοποθέτηση ως μοίρα

Mία απόφαση — ή μάλλον ένα σύνολο αποφάσεων που λαμβάνονται ταυτόχρονα από

Μ. Καρυστιανού: «Το όνειρο μου είναι βρεθώ σε debate με τον κ. Μητσοτάκη»

Η Μαρία Καρυστιανού δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να βρεθεί σε debate με

Στ. Κούλογλου: «Για την Καρυστιανού ισχύει φράση εδοξάσθη κρυπτόμενος και εξευτελίσθη εμφανιζόμενος»

Ο Στέλιος Κούλογλου σχολίασε τη δημόσια παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού χρησιμοποιώντας τη