Έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Ντόρτμουντ στο «Signal Iduna Park», για τον αποψινό αγώνα με την Μονακό για τα προημιτελικά του Champions League.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ο Μαρκ Μπάρτρα ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ όπως έγινε γνωστό, από την έκρηξη έσπασαν παράθυρα του οχήματος. Ο σύλλογος επιβεβαίωσε το συμβάν και τον τραυματισμό.

Το ματς αναβλήθηκε από την UEFA, η οποία γνωστοποίησε ότι θα γίνει αύριο Μ. Τετάρτη στις 19:45.

Άγνωστες οι ακριβείς συνθήκες

Σύμφωνα με την αστυνομία, σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις σε δρόμο της συνοικίας Χέκστεν του Ντόρτμουντ, οι οποίες έπληξαν το πούλμαν της γερμανικής ομάδας. Παράγοντες της Μπορούσια Ντόρτμουντ επιβεβαίωσαν τις εκρήξεις, λέγοντας ότι οι παίκτες έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές περιβάλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Spiegel, που επικαλείται κύκλους των αρχών ασφαλείας, επρόκειτο για μια στοχευμένη επίθεση κατά του λεωφορείου της Ντόρτμουντ. Σύμφωνα με τις εν λόγω πληροφορίες, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί είχαν τοποθετηθεί μάλλον στην άκρη του δρόμου μέσα σε συστάδα θάμνων. Μετά το συμβάν η αποστολή των παικτών μεταφέρθηκε αρχικά πίσω στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στα σπίτια τους. Μέχρι αυτήν την ώρα δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για τα αίτια και τις συνθήκες που οδήγησαν στις εκρήξεις. Η αστυνομία έχει απευθύνει έκκληση προς όλους να μην προβούν σε διάδοση φημών και σε εικοτολογίες για τις συνθήκες του συμβάντος την ώρα που οι σχετικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο εκφωνητής του σταδίου της Ντόρτμουντ Νόρμπτερτ Ντίκελ κάλεσε τους φιλάθλους που βρίσκονταν στο γήπεδο να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Όπως είπε ο ίδιος, κανείς δεν διατρέχει κίνδυνο. Εν συνεχεία το γήπεδο εκκενώθηκε χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα.

Facebook Comments