Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump αρνήθηκε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον κορυφαίο σύμβουλο του Λευκού Οίκου Steve Bannon, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη New York Post και δημοσιεύθηκε χθες, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν οδεύουν προς έναν χερσαίο πόλεμο στη Συρία. 

Όπως αναφέρει το MarketWatch, το τελευταίο διάστημα υπάρχουν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διαφωνίες και έριδες μεταξύ των κορυφαίων συμβούλων του Λευκού Οίκου, καθώς επίσης έντονη φημολογία ότι ο αμφιλεγόμενος επικεφαλής χάραξης στρατηγικής Steve Bannon πιθανόν οδεύει προς την έξοδο. Την προηγούμενη εβδομάδα, φέρεται να ζητήθηκε από τον Bannon και τον γαμπρό του Trump, Jared Kusher, να εξομαλύνουν τις διαφορές τους.

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο της New York Post, για το αν εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στον Bannon, ο Trump δεν φάνηκε να τον υποστηρίζει με θέρμη: “Συμπαθώ τον Steve, αλλά θα πρέπει να θυμάστε ότι ξεκίνησε να συμμετέχει στην εκστρατεία μου λίγο πριν ολοκληρωθεί. Είχα ήδη κερδίσει όλους τους γερουσιαστές και τους κυβερνήτες κα δεν γνώριζα τον Steve. Χαράσσω ο ίδιος τη στρατηγική μου και δεν επρόκειτο να αλλάξω στρατηγικές επειδή είχα να αντιμετωπίσω την ανέντιμη Χίλαρι”. 

“Ο Steve είναι καλός τύπος, αλλά τους είπα να λύσουν τις διαφορές τους διαφορετικά θα το κάνω εγώ”, είπε ο Trump.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης, ο Trump δήλωσε ότι παρά τις αεροπορικές επιθέσεις την προηγούμενη εβδομάδα, η πολιτική των ΗΠΑ ως προς τη Συρία δεν έχει αλλάξει. “Δεν πρόκειται να εισβάλουμε στη Συρία” είπε. “Η πολιτική μας είναι ίδια – δεν έχει αλλάξει. Δεν πρόκειται να εισβάλουμε στη Συρία” επανέλαβε.

 

Facebook Comments