Η Λαγκάρντ ζητά πιο “λογικά” πρωτογενή πλεονάσματα για το ελληνικό πρόγραμμα

3 λεπτά ανάγνωση
20 Απριλίου 2017

Θα πρέπει να είναι “πιο λογικά” τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα αποφασιστούν για το ελληνικό πρόγραμμα, διότι αυτά θα καθορίσουν το μέγεθος της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που απαιτείται, προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.
 
Η κ. Λαγκάρντ επανέλαβε ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να εξετάσει τα πρωτογενή πλεονάσματα του ελληνικού προγράμματος πριν το Ταμείο αποφανθεί για τη βιωσιμότητα του χρέους, που, όπως είπε, αποτελεί μία από τις δύο προϋποθέσεις που έχει θέσει για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα. Σε κάθε περίπτωση, υποστήριξε ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα θα πρέπει να είναι λογικά.
 
Η δεύτερη προϋπόθεση είναι η εφαρμογή ενός αξιόπιστου πακέτου μεταρρυθμίσεων. Σε αυτό το μέτωπο, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ παραδέχθηκε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, υπάρχουν ακόμη ανοικτά ζητήματα στο φορολογικό και ασφαλιστικό, τα οποία θα πρέπει να κλείσουν όταν θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών στην Αθήνα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π. Μαρινάκης: «Ακούω βερεσέ όσα λέει ο Τσίπρας – Έβαλε πάνω από τριάντα νέους φόρους»

Η δήλωση του Π. Μαρινάκη βάζει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο

Γιατί η ΕΚΤ θα αυξήσει και άλλο τα επιτόκια φέτος

Η αύξηση των επιτοκίων στην οποία προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική δεν θα

Από τα μνημόνια και το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ… στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα, από «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ στα μνημόνια, εξελίχθηκε σε παράδειγμα