Υποχωρεί σε χαμηλό τριών μηνών σήμερα το γαλλικό κόστος δανεισμού, στην τελευταία συνεδρίαση πριν από τον πρώτο γύρο των αμφισβητούμενων προεδρικών εκλογών στη χώρα.

Νέα δημοσκόπηση δείχνει χαμηλή πιθανότητα νίκης για την Marine Le Pen.

“Το μεγάλο ερώτημα είναι αν τα θλιβερά νέα από το Παρίσι πρόκειται να επηρεάσουν τις εκλογές – αλλά νομίζω ότι αυτό είναι απίθανο, καθώς το ευρύ κοινό είναι αρκετά συνηθισμένο σε αυτές τις επιθέσεις πλέον”, όπως σημειώνει στο Reuters ο στρατηγικός αναλυτής της DZ Bank, Christian Lenk.

Το spread μεταξύ των γαλλικών και των γερμανικών δεκαετών ομολόγων, ο βασικός δείκτης ανησυχιών για τις προεδρικές εκλογές τους τελευταίους μήνες, σημείωσε έντονη άνοδο στις αρχές της ημέρας.

Ωστόσο, αυτό αντιστράφηκε γρήγορα και η απόδοση των δεκαετών γαλλικών κρατικών ομολόγων μειώθηκε κατά 3 μονάδες βάσης στο 0,83%, το χαμηλότερο από τις 18 Ιανουαρίου.

Το spread υποχώρησε για πρώτη φορά αυτόν τον μήνα αυτό κάτω από 60 μονάδες βάσης και στις 59 μονάδες βάσης, 16 μονάδες βάσης χαμηλότερα από την κορυφή του Απριλίου.

Η γαλλική επιχειρηματική δραστηριότητα νίκησε τις προσδοκίες τον Απρίλιο αυξάνοντας με τον ταχύτερο ρυθμό σε σχεδόν έξι χρόνια. Αυτό σύμφωνα με τους αναλυτές, επίσης βοηθά στο να ηρεμήσει την νευρικότητα στην αγορά, εν όψει των εκλογών.

Facebook Comments