Ντομπρόβσκις: Κλείσιμο αξιολόγησης άμεσα για να διασφαλιστεί η οικονομική ανάκαμψη

2 λεπτά ανάγνωση
21 Απριλίου 2017

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας σε συνέδριο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας στην Ουάσιγκτον τόνισε την ανάγκη ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης άμεσα, προκειμένου να διασφαλιστεί η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι, η Ελλάδα αναμένεται να παρουσιάσει ανάπτυξη φέτος, αν και βρίσκεται ακόμη σε πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας.

Όπως είπε, «είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος το συντομότερο δυνατό, για να διασφαλίσουμε ότι η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας θα συνεχιστεί και ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές το 2018».

«Από αυτήν την άποψη, θέλουμε να ελπίζουμε σε αποφασιστική στήριξη από την αμερικανική κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα», πρόσθεσε.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και