Τα εκκαθαριστικά σημειώματα της Εφορίας που θα λάβουν φέτος εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι, και όλοι οι φορολογούμενοι, θα περιλαμβάνουν σημαντικά αυξημένα ποσά φορολογικών επιβαρύνσεων από τη μείωση του αφορολογήτου ορίου στα 8.630 ευρώ. Και αυτό γιατί τίθενται για πρώτη φορά σε εφαρμογή οι επαχθείς αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων που ψήφισε τον Μάιο του 2016 η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Πέρυσι τέτοιο καιρό ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απειλούσε ότι θα παραιτηθεί εάν το αφορολόγητο έπεφτε κάτω από τα 9.500 ευρώ, αλλά τελικά δέχθηκε να μειωθεί στα 8.600. Τώρα ετοιμάζεται να φέρει τις επόμενες εβδομάδες μια νέα δραματική περικοπή του αφορολογήτου κατά 3.000 ευρώ ακόμα, κατεβαίνοντας στα 5.600. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα κληθούν να πληρώσουν πρόσθετο φόρο ακόμα και μισθωτοί των 420 ευρώ.

Αυτό είναι το τίμημα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της καταστροφικής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές που οδήγησε και πάλι σε νέες περικοπές εισοδημάτων. Ο κ. Τσίπρας εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι τον Σεπτέμβριο του 2015 δεν είχαν γίνει αισθητές στην τσέπη του κόσμου οι επιπτώσεις του τρίτου Μνημονίου που ο ίδιος είχε λίγο πριν υπογράψει και για τον λόγο αυτό κέρδισε και πάλι τις εκλογές εξαπατώντας τους πολίτες.

Τώρα ο κ. Τσίπρας καταδικάζει σε μόνιμη σκληρή λιτότητα τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, τους οποίους καλεί να πληρώσουν τον λογαριασμό της δικής του αποτυχίας. Παράλληλα, μεταθέτει την εφαρμογή του πακέτου των μέτρων ύψους 3,6 δισ. με τις μειώσεις στις συντάξεις και στο αφορολόγητο για το 2019, με σκοπό να υπονομεύσει την προοπτική της επόμενης κυβέρνησης.

Το θέμα είναι ότι όσο το Δημόσιο όχι απλώς δεν μειώνεται, αλλά διογκώνεται περαιτέρω με την αύξηση των κομματικών προσλήψεων, οι φόροι δυστυχώς θα αυξάνονται. Και αυτό θα το αντιληφθούν οι πολίτες, όταν θα αρχίσουν να φθάνουν τα πρώτα ραβασάκια και δεν θα ξέρουν τι να πρωτοανοίξουν, τους φακέλους της Εφορίας ή τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Facebook Comments