Βενιζέλος: Η κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού είναι απολύτως προστατευμένη

MarketNews

Βενιζέλος: Η κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού είναι απολύτως προστατευμένη , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

«Το θέμα των πλειστηριασμών θα διευθετηθεί» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μαξίμου μετά την συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά. Αναμένεται δήλωση του πρωθυπουργού.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχω πει κατ επανάληψη ότι η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, η πρώτη κατοικία αυτού που έχει βρεθεί σε αντικειμενική αδυναμία λόγω της κρίσης, είναι και θα είναι απολύτως προστατευμένη.
Τα στοιχεία που έχω υπόψη μου δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν πολύ λίγοι επιτήδειοι, που χωρίς να έχουν πραγματική αδυναμία, κρύβονται πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη προστασίας.
Το ζήτημα τώρα δεν είναι οι πλειστηριασμοί, είναι άλλο: να λειτουργήσει ξανά η στεγαστική πίστη προς όφελος όλης της οικονομίας».

Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι υπουργοί Οικονομικών Ιω. Στουρνάρας και Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα θέματα ενόψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα και ότι συζητήθηκε το θέμα των πλειστηριασμών για το οποίο θα υπάρξει δήλωση του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ήπια ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς, προκειμένου να διασφαλίζεται η πρώτη κατοικία της συντριπτικής πλειονοτητας των δανειοληπτών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές σε πρώτη φάση θα μπορούσαν να γίνουν πλειστηριασμοί περίπου 10 χιλιάδων ακινήτων κυρίως εμπορικές ιδιοκτησίες και εξοχικές κατοικίες.