Στο σημερινό Eurogroup οι προσδοκίες είναι υψηλές και αναμένεται οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να καταλήξουν σε συμφωνία για την Ελλάδα, για την εκταμίευση της δόσης, χωρίς όμως ουσιαστικές δεσμεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους, όπως αναφέρει η Citigroup σε νέο της note.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, όπως προσθέτει, απαίτησε από την ευρωζώνη να δεσμευτεί συγκεκριμένα για την ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα. “Η ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας δεν πρέπει να αποτύχει λόγω της Γερμανικής αντίστασης”, δήλωσε ο Γκαμπριέλ, ενώ την Κυριακή ο Moscovici εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι θα μπορούσε να βρεθεί συμφωνία για την Ελλάδα.

Όπως δήλωσε ότι η αισιοδοξία του ήταν εν μέρει συνδεδεμένη με το γεγονός ότι η Γερμανία γνώριζε τώρα την ανάγκη να βρει μια διαρθρωτική λύση στα προβλήματα της Ελλάδας, ωστόσο το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε μέχρι στιγμής ότι οι επιλογές ελάφρυνσης του χρέους βρίσκονται στο τραπέζι.

Όπως σχολιάζει η Citi, το Eurogroup είναι απίθανο να καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με σημαντικές δεσμεύσεις ελάφρυνσης του χρέους πέρα ​​από αυτό που συμφωνήθηκε ήδη τον Μάιο του 2016. Η συμφωνία σήμερα θα περιλαμβάνει πιθανώς την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την αποφυγή του default τον Ιούλιο.

Της Ελευθερίας Κούρταλη

Facebook Comments