Οι διάλογοι μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάνη Βαρουφάκη, όπως αποτυπώνονται από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, στο τελευταίο βιβλίο του «Adults in the Room», προκαλούν νέο μπαράζ πολιτικών αντιδράσεων.

Μετά την επιβολή των capital controls στα τέλη Ιουνίου του 2015, ο κ. Βαρουφάκης είχε ενημερώσει τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι στο Νομισματοκοπείο υπήρχαν 16 δισεκατομμύρια ευρώ της ΕΚΤ, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». 

Τότε, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε αν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να γεμίσουν τα ΑΤΜ, με τον τότε υπουργό Οικονομικών να προειδοποιεί τον πρωθυπουργό ότι η κατάσχεση αυτών των χρημάτων θα συνιστούσε κλοπή. 

«Όταν το παιδί μου πεθαίνει της πείνας κι εγώ δεν έχω μία, έχω το ηθικό δικαίωμα να κλέψω ένα κουτί γάλα. Δεν είναι μια παρόμοια κατάσταση αυτή που ζούμε;», φέρεται να αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα πάντα με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Από πότε η κλοπή περιλαμβάνεται στο «οπλοστάσιο» της Αριστερας», είχε τότε αναρωτηθεί ο κ. Βαρουφάκης που διακόπηκε από τον Αλέκο Φλαμπουράρη ο οποίος υποστήριξε πως η κυβέρνηση «είχε κάθε δικαίωμα» να πάρει αυτά τα λεφτά και να δώσει τέλος στο μαρτύριο του κόσμου.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα Καθημερινή, τα ξημερώματα μετά το δημοψήφισμα του 2015 που ανέδειξε το «ΟΧΙ», ο πρωθυπουργός βρισκόταν σε «φάση αποσταθεροποίησης» με όλον τον μηχανισμό να βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας.

«Φοβάμαι πραξικόπημα ή ακόμη και νέο Γουδή» φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
 

Facebook Comments