Το κλίμα των αγορών έχει επηρεαστεί αρνητικά βραχυπρόθεσμα

DailyFX Team

Το κλίμα των αγορών έχει επηρεαστεί αρνητικά βραχυπρόθεσμα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Με τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη να είναι καταιγιστικές και με το θέμα της Κύπρου να προκαλεί έντονους προβληματισμούς για το μέλλον της Ευρωζώνης, οι επενδυτές παραμένουν προσηλωμένοι στο δολάριο.

Οι χθεσινές δηλώσεις του Dijsselbloem είναι αυτές που έχουν προκαλέσει το μεγαλύτερο προβληματισμό, καθώς πλέον υπάρχει εμφανής φόβος για μια καταιγίδα που είναι έτοιμη να ξεσπάσει στον τραπεζικό κλάδο της Ευρωζώνης.
Ήδη σήμερα υπήρξε και μια έκθεση από την κεντρική τράπεζα στο Λουξεμβούργο, στην οποία γινόταν αναφορά στην επιδεινούμενη εικόνα της οικονομίας.

Οι αγορές δέχονται σημαντικές πιέσεις αυτή την ώρα με το δολάριο να ενισχύεται. Ο γερμανικός χρηματιστηριακός δείκτης DAX έχει επηρεαστεί στο βραχυπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, ενώ στερλίνα και ευρώ κινούνται και πάλι έντονα πτωτικά.

Το πετρέλαιο είναι αυτό που κινείται κόντρα στο ρεύμα έχοντας διασπάσει ανοδικά την πλάγια τάση που είχε διαμορφώσει. Αυτό μπορεί να αποτελέσει σημαντικό στήριγμα για τις αγορές.

 

DailyFX Team, Research