Άσμουσεν: Προτεραιότητα της Ελλάδας οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

2 λεπτά ανάγνωση
10 Δεκεμβρίου 2013

Συστάσεις προς την Ελλάδα να επικεντρωθεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να «περάσει» νόμους που θα βοηθήσουν στην εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής απηύθυνε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Γιοργκ Άσμουσεν.

Προσερχόμενος σήμερα στη συνεδρίαση του Ecofin στις Βρυξέλλες, ο κ. Άσμουσεν επανέλαβε ότι, προκειμένου να λάβει η Ελλάδα τη δόση του 1 δισ. ευρώ που εκκρεμεί από τον Ιούλιο, θα πρέπει να ικανοποιήσει το προαπαιτούμενο που αφορά την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ.

«Υπάρχει το θέμα του δημοσιονομικού κενού, αλλά το πιο σημαντικό για εμάς είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε η χώρα να μπορεί και πάλι να αναπτυχθεί», δήλωσε ο γερμανός αξιωματούχος. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως θα ήταν καλό να «περάσουν» τα διαρθρωτικά μέτρα από τη Βουλή «προκειμένου να δείξει (η Ελλάδα) ότι παραμένει δεσμευμένη στο μνημόνιο»

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευ. Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα θα σωθεί με ένταξη μεταναστών»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η δημογραφική και αναπτυξιακή πρόκληση της χώρας

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.