Αστέρας Βουλιαγμένης: Την Παρασκευή οι δεσμευτικές προσφορές; – Ποιοι ενδιαφέρονται

5 λεπτά ανάγνωση
18 Νοεμβρίου 2013

Σε τελική φάση βρίσκεται η διαδικασία διαμόρφωσης της σύμβασης για την παραχώρηση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Μέσα από μια εργώδη διαπραγμάτευση μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ, των χρηματοοικονομικών συμβούλων κι εκπροσώπων των ενδιαφερομένων καταβάλλεται προσπάθεια να κλείσουν, άμεσα, όλες οι νομικές λεπτομέρειες που αφορούν το κείμενο της σύμβασης που θα διέπει την παραχώρηση του πλέον εμβληματικού σημείου της «Αθηναϊκής Ριβιέρας».

Τα σημεία που εξετάζονται αφορούν κυρίως στο ζήτημα του ειδικού σχεδίου χωρικής ανάπτυξης του δημόσιου ακινήτου, του καθορισμού αρχαιολογικών ζωνών, αλλά και του financing.

Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι την προσεχή Παρασκευή αναμένεται η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών των ενδιαφερόμενων επενδυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά 13 ήταν οι ενδιαφερόμενοι. Ωστόσο μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ξεκαθαρίσει ποιοι έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν. Πάντως ζωηρό ενδιαφέρον, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν δείξει οι ΤΕΜΕΣ, Dogus, Dolphin Capital, Colony Capital, Fosun και η AGC Equity Partners. Να σημειωθεί πως ο διαγωνισμός δεν αποκλείει την κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς ή τη συμμετοχή σε υπάρχον σχήμα και νέων υποψηφίων.

Ο Αστέρας Βουλιαγμένης εκτείνεται σε 304 στρέμματα, εκ των οποίων τα 111 ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο θα λάβει ένα μέρος των χρημάτων από την πώληση του συγκροτήματος. Παράλληλα, ο Αστέρας, μέσω θυγατρικής, έχει ενοικιάσει για 40 χρόνια την όμορη μαρίνα της Βουλιαγμένης, η οποία έχει χερσαίο τμήμα 47 στρεμμάτων.

Το 2013 η εταιρεία αναμένει να περάσει σε λειτουργική κερδοφορία, καθώς, πέραν του προγράμματος αναδιοργάνωσης που έχει μειώσει το κόστος, υπάρχει ανοδική τάση στις κρατήσεις, λόγω της γενικότερης καλής εικόνας του ελληνικού τουρισμού.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον Νοέμβριο οι δεσμευτικές προσφορές για τα ΕΛΠΕ

Οι δεσμευτικές προσφορές για το πλειοψηφικό ποσοστό στα Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ (ΕΛΠΕ)

Σελόντα – Νηρέας: Κατατέθηκαν οι δεσμευτικές προσφορές

Κατατέθηκαν χθες οι δεσμευτικές προσφορές από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για την εξαγορά

Σελόντα-Νηρέας: Στις 15/1 οι δεσμευτικές προσφορές των 8 επενδυτών

Την προσεχή Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου, οι οκτώ επενδυτές, που πέρασαν στη δεύτερη