“Βγήκαν μαχαίρια” στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις Φίλη για τον υποψήφιο από την «τουρκική μειονότητα»

4 λεπτά ανάγνωση
8 Ιουνίου 2023

Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η θετική απάντηση του Νίκου Φίλη στο ερώτημα αν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα δεχόταν υποψήφιο που μιλά για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη με το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, Άγη Τάτση, να ζητά αποπομπή του πρώην υπουργού από τα ψηφοδέλτια των εκλογών του Ιουνίου κάνοντας λόγο για «5η φάλαγγα».

Η ανάρτηση του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, Άγη Τάτση, για τον Νίκο Φίλη

tatsis-filis

Αναλυτικά ο Άγης Τάτσης γράφει:

«Μην τσιμπάτε!
Η 5η φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς το συνθετικό Προοδευτική Συμμαχία) δίνει αγώνα επιβίωσης. Στόχος της είναι η διεύρυνση της διαφοράς στις ερχόμενες εκλογές, η παραίτηση – καθαίρεση Τσίπρα και εκλογή προέδρου της επιλογής τους.
Στο πλαίσιο αυτό, καθημερινά δίνουν αγώνα έτσι ώστε να υπάρχει και μεγαλύτερη διαρροή ψηφοφόρων.
Έτσι λοιπόν για το συγκεκριμένο “σύντροφο” δεν υπάρχει κανένα θέμα, αν κάποιος δηλώνει ότι στην Θράκη υπάρχει “τουρκική μειονότητα”. Δηλαδή για τον συγκεκριμένο δεν υπάρχει κανένα θέμα για το αν κάποιος ισχυρίζεται ότι ουσιώδη στοιχεία της συνθήκης της Λωζάνης δεν τυγχάνουν εφαρμογής στην Θράκη.
Φαντάζομαι ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα θα τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων.
Δεν προκαλεί βέβαια, το συγκεκριμένο συμβάν καμιά έκπληξη, όταν αυτή η ομάδα σε κεντρική επιτροπή, ζήτησε να ληφθεί απόφαση ώστε η χώρα να μην ασκήσει το δικαίωμα της για επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 ναυτικά μίλια !
Η στήριξη του Αλέξη Τσίπρα απέναντι σε αυτό το οργανωμένο σχέδιο είναι η ελάχιστη πράξη αντίστασης.»

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Marc: Στο 30,8% η ΝΔ – 2ος ο Τσίπρας – “Γκρεμίζονται” ΚΚΕ – Πλεύση Ελευθερίας – Ελληνική Λύση

H μεγάλη ανατροπή στον χώρο της αντιπολίτευσης καταγράφει η πρώτη μέτρηση της

Metron Analysis: Στο 28,5% η ΝΔ, δεύτερη η ΕΛ.Α.Σ. με 15,2% – Κυριαρχία Μητσοτάκη – ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός Βουλής

Την κυριαρχία της ΝΔ και τον περαιτέρω κατακερματισμό της αντιπολίτευσης με το

Το χειρότερο είδος από όλα τα φίδια, το φίδι δεκανίκι του φιδιού…

Πέρασαν τρεις μέρες, από την Δευτέρα το βράδυ, που είδα το επεισόδιο