BofA: Ισχυρό δ’ 3μηνο για Alpha, Eurobank και Πειραιώς – Έρχονται αναβαθμίσεις

4 λεπτά ανάγνωση
25 Φεβρουαρίου 2026

Καμπή στο δ’ 3μηνο, με την BofA να βλέπει ισχυρά NII, αναβαθμίσεις EPS και υψηλότερα payouts.

Παρά το πρόσφατο de-rating του Φεβρουαρίου, ο κλάδος διατηρεί άνοδο +9,5% από τις αρχές του έτους, με την αγορά να εστιάζει πλέον στα αναθεωρημένα επιχειρηματικά σχέδια.

Σύμφωνα με τη BofA, οι νέες στρατηγικές – και οι επικείμενες Capital Market Days – θα ενσωματώνουν διψήφια ποσοστιαία αύξηση EPS, με βασικούς μοχλούς την επιτάχυνση των δανείων άνω του 9% ετησίως, την ενίσχυση των προμηθειών (>9%) και τη μείωση του κόστους κινδύνου κατά 5-10 μονάδες βάσης.

Αν και το περιβάλλον για τα NII παραμένει θετικό, η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι οι διοικήσεις θα υιοθετήσουν συντηρητικό guidance, επιδιώκοντας να υπερβούν τις προσδοκίες σε επόμενες χρήσεις. Τα θετικά «surprises» αναμένεται να προέλθουν κυρίως από υψηλότερες προμήθειες, χαμηλότερο CoR και πιο γενναιόδωρες διανομές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Εθνική Τράπεζα, όπου η BofA βλέπει payout 65% το 2025, με πιθανό ειδικό μέρισμα 350 εκατ. ευρώ, και σταδιακή άνοδο έως και 95% το 2028. Για την Alpha Bank και την Eurobank εκτιμά αύξηση payout στο 55%, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται να διατηρήσει το 50% βραχυπρόθεσμα.

Η BofA ξεχωρίζει την Eurobank ως κορυφαία επιλογή για το 2026, επικαλούμενη ισχυρό ROTE 18%, διαφοροποίηση εσόδων και στρατηγική επέκταση σε Κύπρο και Βουλγαρία. Οι τιμές-στόχοι διαμορφώνονται στα 5,54 ευρώ (Eurobank), 4,41 ευρώ (Alpha), 14,78 ευρώ (ΕΤΕ) και 9,86 ευρώ (Πειραιώς), επιβεβαιώνοντας τη θετική επενδυτική εικόνα του ελληνικού τραπεζικού story.

Ελευθερία Κούρταλη

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρές ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο – Κάτω από τις 2.700 μονάδες ο ΓΔ

Οι πωλητές κυριάρχησαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών και έστειλαν τον Γενικό Δείκτη κάτω

BofA: Το sell-off στα ομόλογα απειλεί με βουτιά 9% τις ευρωπαϊκές μετοχές

Οι υψηλές αποδόσεις των ομολόγων αυξάνουν την πίεση στις ευρωπαϊκές μετοχές, σύμφωνα

Morgan Stanley: Ψήφος εμπιστοσύνης σε Ελλάδα – Κορυφαίες επιλογές Alpha Bank και ΔΕΗ

Η Morgan Stanley κρατά θετική στάση για την Ελλάδα και τις ελληνικές