Crédit Agricole: Αύξηση 3% στα κέρδη του α΄ 3μήνου

2 λεπτά ανάγνωση
6 Μαΐου 2015

Μικρή άνοδο σημείωσε η κερδοφορία της Crédit Agricole SA το πρώτο τρίμηνο, καθώς τα ισχυρά κέρδη στην επενδυτική τράπεζα και τα οφέλη από το εξασθενημένο ευρώ αντισταθμίστηκαν εν μέρει από τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο νέο ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας βάσει στοιχείων ενεργητικού ανακοίνωσε πως τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν κατά 3% στα 784 εκατ. ευρώ τους τρεις πρώτους μήνες του 2015, ενώ τα έσοδά της σημείωσαν άνοδο 8% και ανήλθαν στα 4,36 δισ. ευρώ.

Στην επενδυτική τραπεζική τα καθαρά κέρδη εκτινάχθηκαν κατά 22% στα 320 εκατ. ευρώ, χάρη στη μονάδα σταθερού εισοδήματος.

Σημειώνεται ότι η γαλλική τράπεζα κατέβαλε 182 εκατ. ευρώ στο ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης, το οποίο συστάθηκε φέτος προκειμένου να διασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν ανάγκη.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΗ: Επίτευξη στόχων για το 2025 με προσαρμοσμένο EBITDA στα €2 δισ. και καθαρά κέρδη στα €0,45 δισ.

Η ΔΕΗ κατέγραψε ισχυρές επιδόσεις για ένα ακόμη έτος επιτυγχάνοντας τους στόχους

Allwyn: Ισχυρή κερδοφορία το 2025 με έσοδα €4,11 δισ. και EBITDA €1,58 δισ.

Η Allwyn International ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα για το 2025.

Εθνική Τράπεζα: Κέρδη μετά φόρων €1,3 δισ. το 2025

Κέρδη μετά από φόρους ύψους €1,3 δισ. κατέγραψε ο όμιλος της Εθνικής